Sokeroidut orvokit henkivät romantiikkaa ja mennyttä aikaa – kandeeraukseksi kutsuttavalla menetelmällä säilöttiin kukkia jo 1800-luvulla. Kun kukat on valinnut oikein, voi kakun päältä huoletta poimia kaunistukset suoraan suuhun.
Rapea marenki, vaniljainen täyte ja raikas sitruunatahna muodostavat helpon kesäherkun. Marengin voi valmistaa viikkojakin etukäteen, mutta kokoa kakku mielellään muutamaa tuntia ennen tarjoilua, jotta säilytät marengin rapsakkuuden.
Kiitos, oli tosi hyvä ohje marenkilevyihin! Hyvin onnistui. En pursottanut, vaan levitin vaahdon lusikalla, joten tuli aika ”taiteelliset” marenkilevyt… 😀 Väliin laitoin kermavaahtoa ja vaniljarahkaa sekä mustikkatahnaa. Lopputulos oli melko makea, mutta herkullinen silti. Kivoja nämä marenkijutut: helppoja tehdä, selviää pienillä aineksilla ja maku on ihana!