Oopperakakku (Gâteau Opéra) on ranskalaisten lahja herkkusuille. Se kutkuttelee samoja makuhermoja kuin oma juhlava klassikkomme, Ellen Svinhufvudin kakku. Mantelit ja kahvin makuinen kreemi ovat tässäkin kakussa tärkeässä roolissa. Olen muokannut alkuperäistä ohjetta hieman helpottaakseni valmistamista. Vaiheita riittää siitäkin huolimatta, mutta lopputulos on kokemisen arvoinen.
Elina: Itse ajattelen, että tässä kakussa on paloiksi leikkaamisen kannalta tärkeää se, että kakku on tarpeeksi kauan ollut kylmässä jähmettymässä. Sekä kreemien laittamisen että myös kuorruttamisen jälkeen.
Leikatessa kannattaa käyttää isoa, pitkää ja terävää veitseä ja terää voi välillä hieman lämmittää lämpimässä vedessä, jolloin se uppoaa siistimmin ja helpommin leivokseen. Ja itse usein pyyhkäisen terää välillä puhtaaksi paperiin, niin ei sottaannu täytteistä päällimmäinen kerros. Toivottavasti näistä olisi jotain apua. 🙂