Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Onnenkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Onnenkakku

16.5.2014

onnenkakku

onnenkakku2

Kevään vihreä avokado ja valloittava lohenpunainen ovat tämän kalaherkun värit. Avokadon vihreä pilkistää esiin neliapiloiden lehdistä – tämä kakku ei juuri muuta koristelua vaadi. Reunuksen kurkut olivat kiva idea helituulin upeasta Kinuskigalleriaan lisäämästä voileipäkakusta.

Muistathan, että voileipäkakut kannattaa aina valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä!

Avokado-piparjuuri-lohivoileipäkakku

Leipäkerrokset:
520 g ruisvuokaviipaleita
320 g isoja täysjyväpaahtoleipäviipaleita

Kostutus:
2 dl maitoa

Avokado-kylmäsavulohitäyte:
3 avokadoa
½ dl sitruunamehua
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
2 pkt (à 150 g) Chipsters kylmäsavulohiviipaleita

Piparjuuri-lämminsavulohitäyte:
½ (à 1 kg) Chipsters savukirjolohta (n. 300 g perattua lohta)
12 cm:n pala purjoa
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria

Koristelu:
1 kurkku
herneenversoja


Kuori avokadot, leikkaa paloiksi ja poista kivet. Soseuta avokadot yhdessä sitruunamehun kanssa. Yhdistä vatkaimella ruohosipulituorejuuston kanssa. Sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen.

onnenkakku-vaihe onnenkakku-vaihe-2

Perkaa savukirjolohesta tarvittava määrä. Hienonna purjo. Yhdistä tuorejuustot vatkaimella. Mikäli seos tuntuu hyvin jäykältä, voit notkistaa sitä tilkalla maitoa. Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään.

onnenkakku-vaihe-3

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Tee neljään ruisvuokaviipaleeseen neliapilakuvio pienellä sydänmuotilla. Halutessasi voit tehdä leipiin muitakin kuvioita samalla tekniikalla.

onnenkakku-vaihe-4

Laita kuvioidut leipäviipaleet tuorekelmulla vuoratulle tarjottimelle. Kostuta maidolla (ruisviipaleita saa kostuttaa paahtoleipäviipaleita reilummin). Levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Painele täyte huolellisesti kuviokohtiin. Lado päälle täysjyväpaahtoleipäviipaleita ja kostuta. Levitä päälle puolet piparjuuritäytteestä. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samaan tapaan (ruisleivät – avokadotäyte – paahtoleivät – piparjuuritäyte). Jos täytettä jää hieman yli, se kannattaa säästää kakun reunoille. Laita päällimmäiseksi kerros ruisvuokaleipiä. Kostuta. Kääri ympärille tuorekelmua ja laita päälle kevyt paino. Anna olla jääkaapissa muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään, jotta maut ja kosteus ehtivät tasoittua.

onnenkakku-vaihe-5 onnenkakku-vaihe-6
onnenkakku-vaihe-7 onnenkakku-vaihe-8

Poista kelmu ympäriltä ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu päältä.

onnenkakku-vaihe-9

Leikkaa kurkku pätkiksi. Mitoita pätkät niin, että ne vastaavat kakun korkeutta. Puolita kurkunpätkät ja leikkaa juustohöylällä siivuiksi.

onnenkakku-vaihe-10

Levitä kakun reunoille yli jäänyttä täytettä tai tuorejuustoa (piparjuuritäytteestä jäi 100 g) tarttumapinnaksi kurkunsiivuille.

onnenkakku-vaihe-11

Painele siivuja kakun reunoille. Viimeistele koristelu herneenversoilla.

onnenkakku-vaihe-12

Yhteistyössä Chipsters

chipsters

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 16 henkilölle 16

Ainesosat

KalaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

VoileipäkakutYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(21)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (16)

maris24.3.2019 22:41

kiikkuri: omasta kokemuksesta sanon, että kestää pakastamista oikein hyvin. Tein tämän alkuvuodesta ja puolet meni silloin pakkaseen vanhemmilleni. Itse en tuota pakastettua kakkua enää maistanut, mutta juuri sain luotettavalta taholta tiedon, että syöjien mielestä kakku oli vaan parantunut pakastamisen jälkeen. 😊

Ja nyt huomaan, että enpäs näköjään ole tuolloin alkuvuodesta muistanut mitään kommenttia jättää. Mutta nyt käytän tilaisuuden hyväkseni ja kiitän herkullisesta ohjeesta! Täytteitä oli omaan makuuni hieman liian runsaasti, enkä ihan kaikkea edes laittanut. Silti kakusta tuli vähän turhan korkea. Mutta ne ylijääneet täytetahnat maistuivat ihanilta voileivän päällä. 🙂

kiikkuri24.3.2019 18:01

Onnistuisiko tämän voileipäkakun pakastus , ennen koristelu vaihdetta.. miten avokado mahtaa reakoida?

Kinuskikissa28.6.2016 19:10

kinuskimellu: jos kylmäsavulohi on ainoa ongelmallinen raaka-aine, niin vaihda se katkarapuihin tai lämminsavuloheen? Voileipäkakut-osiosta löytyy kyllä muitakin hyviä vaihtoehtoja, jotka sopisivat sellaisenaan. Koristelun voi toki ottaa tästä kakusta. 🙂

kinuskimellu27.6.2016 14:12

Tai voisiko kylmäsavulohen korvata jollain mikä sopisi raskaana olevallekin? Muuten kaikki ainesosat kävisivät, paitsi se. 😀

kinuskimellu27.6.2016 14:03

Tämä olisi omaan makuun aivan ihana kakku tarjolle pojan synttäreille, mutta yksi vieras on raskaana joten täytteitä on muutettava… Siksi kysyn, että sopisiko tähän tämän Keikautetun kinkkukakun täyte pelkästään väleihin? Ei varmaan tarvitse liivatteita tähän vaiko? Entä pitäisikö täytettä tehdä tähän kokoon vähän enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa?

Kinuskikissa3.6.2014 21:58

Reetta: ei tämä ainakaan työläämpi ole kuin muutkaan voileipäkakut. Tämänhän voi helposti tehdä tupla(tai tripla-)isona suurelle tarjottimelle, sikäli sopii hyvin isollekin vierasmäärälle.

martsa80: anteeksi, että jäi vastaamatta, mutta katkaravut ja tonnikala kuulostavat minun korvaani tosi hyviltä vaihdokeilta! Enpä olekaan tainnut tehdä koskaan tonnikalavoikkaria, vaikka kovasti tykkään tonnikalasta. Pitääpä kirjata tuo idea ylös.

Reetta3.6.2014 00:43

Onko tämä kuinka joutuisa tehdä? Sopiiko menuuseen, jos tarjottavia pitäisi tehtailla melkoisen suurelle poppoolle ja lyhyessä ajassa?

martsa8024.5.2014 19:15

Kala ei kyllä meillä uppoo. Mahtaisko toimia jos vaihtas kalojen tilalle jotain lihaisaa? Tonnikala ja katkaravut vois kelvata kanssa. Tää on kyllä loistavan näköinen ja ideana menee kokeiluun. 🙂

soja21.5.2014 18:09

meillä ainakin voileipäkakut uppoilee aika hyvin, en uskaltas yhtä vaan tehdä 20 hlölle. 1,5-kertainen riittäis kyllä? jospa teet niin ja vähän muotoa muutat neliöksi tai levennät?

Pumppernikkeli21.5.2014 09:00

Tätä täytyy kokeilla synttäreilläni 🙂

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Onnenkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Onnenkakku

16.5.2014

onnenkakku

onnenkakku2

Kevään vihreä avokado ja valloittava lohenpunainen ovat tämän kalaherkun värit. Avokadon vihreä pilkistää esiin neliapiloiden lehdistä – tämä kakku ei juuri muuta koristelua vaadi. Reunuksen kurkut olivat kiva idea helituulin upeasta Kinuskigalleriaan lisäämästä voileipäkakusta.

Muistathan, että voileipäkakut kannattaa aina valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä!

Avokado-piparjuuri-lohivoileipäkakku

Leipäkerrokset:
520 g ruisvuokaviipaleita
320 g isoja täysjyväpaahtoleipäviipaleita

Kostutus:
2 dl maitoa

Avokado-kylmäsavulohitäyte:
3 avokadoa
½ dl sitruunamehua
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria
2 pkt (à 150 g) Chipsters kylmäsavulohiviipaleita

Piparjuuri-lämminsavulohitäyte:
½ (à 1 kg) Chipsters savukirjolohta (n. 300 g perattua lohta)
12 cm:n pala purjoa
250 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria

Koristelu:
1 kurkku
herneenversoja


Kuori avokadot, leikkaa paloiksi ja poista kivet. Soseuta avokadot yhdessä sitruunamehun kanssa. Yhdistä vatkaimella ruohosipulituorejuuston kanssa. Sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja mausta mustapippurilla. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen.

onnenkakku-vaihe onnenkakku-vaihe-2

Perkaa savukirjolohesta tarvittava määrä. Hienonna purjo. Yhdistä tuorejuustot vatkaimella. Mikäli seos tuntuu hyvin jäykältä, voit notkistaa sitä tilkalla maitoa. Yhdistä kaikki täytteen ainekset keskenään.

onnenkakku-vaihe-3

Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Tee neljään ruisvuokaviipaleeseen neliapilakuvio pienellä sydänmuotilla. Halutessasi voit tehdä leipiin muitakin kuvioita samalla tekniikalla.

onnenkakku-vaihe-4

Laita kuvioidut leipäviipaleet tuorekelmulla vuoratulle tarjottimelle. Kostuta maidolla (ruisviipaleita saa kostuttaa paahtoleipäviipaleita reilummin). Levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Painele täyte huolellisesti kuviokohtiin. Lado päälle täysjyväpaahtoleipäviipaleita ja kostuta. Levitä päälle puolet piparjuuritäytteestä. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samaan tapaan (ruisleivät – avokadotäyte – paahtoleivät – piparjuuritäyte). Jos täytettä jää hieman yli, se kannattaa säästää kakun reunoille. Laita päällimmäiseksi kerros ruisvuokaleipiä. Kostuta. Kääri ympärille tuorekelmua ja laita päälle kevyt paino. Anna olla jääkaapissa muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään, jotta maut ja kosteus ehtivät tasoittua.

onnenkakku-vaihe-5 onnenkakku-vaihe-6
onnenkakku-vaihe-7 onnenkakku-vaihe-8

Poista kelmu ympäriltä ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu päältä.

onnenkakku-vaihe-9

Leikkaa kurkku pätkiksi. Mitoita pätkät niin, että ne vastaavat kakun korkeutta. Puolita kurkunpätkät ja leikkaa juustohöylällä siivuiksi.

onnenkakku-vaihe-10

Levitä kakun reunoille yli jäänyttä täytettä tai tuorejuustoa (piparjuuritäytteestä jäi 100 g) tarttumapinnaksi kurkunsiivuille.

onnenkakku-vaihe-11

Painele siivuja kakun reunoille. Viimeistele koristelu herneenversoilla.

onnenkakku-vaihe-12

Yhteistyössä Chipsters

chipsters

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 16 henkilölle 16

Ainesosat

KalaTäysjyvä/ruis

Kategoriat

VoileipäkakutYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(21)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (16)

maris24.3.2019 22:41

kiikkuri: omasta kokemuksesta sanon, että kestää pakastamista oikein hyvin. Tein tämän alkuvuodesta ja puolet meni silloin pakkaseen vanhemmilleni. Itse en tuota pakastettua kakkua enää maistanut, mutta juuri sain luotettavalta taholta tiedon, että syöjien mielestä kakku oli vaan parantunut pakastamisen jälkeen. 😊

Ja nyt huomaan, että enpäs näköjään ole tuolloin alkuvuodesta muistanut mitään kommenttia jättää. Mutta nyt käytän tilaisuuden hyväkseni ja kiitän herkullisesta ohjeesta! Täytteitä oli omaan makuuni hieman liian runsaasti, enkä ihan kaikkea edes laittanut. Silti kakusta tuli vähän turhan korkea. Mutta ne ylijääneet täytetahnat maistuivat ihanilta voileivän päällä. 🙂

kiikkuri24.3.2019 18:01

Onnistuisiko tämän voileipäkakun pakastus , ennen koristelu vaihdetta.. miten avokado mahtaa reakoida?

Kinuskikissa28.6.2016 19:10

kinuskimellu: jos kylmäsavulohi on ainoa ongelmallinen raaka-aine, niin vaihda se katkarapuihin tai lämminsavuloheen? Voileipäkakut-osiosta löytyy kyllä muitakin hyviä vaihtoehtoja, jotka sopisivat sellaisenaan. Koristelun voi toki ottaa tästä kakusta. 🙂

kinuskimellu27.6.2016 14:12

Tai voisiko kylmäsavulohen korvata jollain mikä sopisi raskaana olevallekin? Muuten kaikki ainesosat kävisivät, paitsi se. 😀

kinuskimellu27.6.2016 14:03

Tämä olisi omaan makuun aivan ihana kakku tarjolle pojan synttäreille, mutta yksi vieras on raskaana joten täytteitä on muutettava… Siksi kysyn, että sopisiko tähän tämän Keikautetun kinkkukakun täyte pelkästään väleihin? Ei varmaan tarvitse liivatteita tähän vaiko? Entä pitäisikö täytettä tehdä tähän kokoon vähän enemmän kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa?

Kinuskikissa3.6.2014 21:58

Reetta: ei tämä ainakaan työläämpi ole kuin muutkaan voileipäkakut. Tämänhän voi helposti tehdä tupla(tai tripla-)isona suurelle tarjottimelle, sikäli sopii hyvin isollekin vierasmäärälle.

martsa80: anteeksi, että jäi vastaamatta, mutta katkaravut ja tonnikala kuulostavat minun korvaani tosi hyviltä vaihdokeilta! Enpä olekaan tainnut tehdä koskaan tonnikalavoikkaria, vaikka kovasti tykkään tonnikalasta. Pitääpä kirjata tuo idea ylös.

Reetta3.6.2014 00:43

Onko tämä kuinka joutuisa tehdä? Sopiiko menuuseen, jos tarjottavia pitäisi tehtailla melkoisen suurelle poppoolle ja lyhyessä ajassa?

martsa8024.5.2014 19:15

Kala ei kyllä meillä uppoo. Mahtaisko toimia jos vaihtas kalojen tilalle jotain lihaisaa? Tonnikala ja katkaravut vois kelvata kanssa. Tää on kyllä loistavan näköinen ja ideana menee kokeiluun. 🙂

soja21.5.2014 18:09

meillä ainakin voileipäkakut uppoilee aika hyvin, en uskaltas yhtä vaan tehdä 20 hlölle. 1,5-kertainen riittäis kyllä? jospa teet niin ja vähän muotoa muutat neliöksi tai levennät?

Pumppernikkeli21.5.2014 09:00

Tätä täytyy kokeilla synttäreilläni 🙂

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa