06.10.2014   10 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Omenatarteletit


omenatarteletit

Tarteletit ovat pieniä piirasia, joiden makua on helppo muunnella sesongin mukaan. Vaniljaisen kiisselitäytteen päälle sopivat niin hedelmät kuin marjatkin. Karamellisointi kruunaa omenakuorrutteen. Reseptin idean sain jälkiruoasta, jossa karamellisoidut omenat tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.

Vinkit:

  • Sokeria voi tarttua paistinpannuun ja lastaan karamellisoinnin aikana, mutta se irtoaa helposti, kun liotat paistovälineitä ennen puhdistusta.
  • Tartelettipohjat voi paistaa myös muffinipellin koloissa.
  • Hyytelösokerista valmistettu kiille kruunaa marjoilla kuorrutetut tarteletit. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä marjojen päälle.

10 kappaletta

Tarteletit

Pohjat:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää vettä

Vaniljatäyte:
¾ dl perunajauhoja
¾ dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
3 keltuaista
1 vaniljatanko

Karamellisoidut omenat:
5 isoa hapanta omenaa
1 ½ dl sokeria
25 g voita

Pinnalle:
kanelia
karamellikastiketta


Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

omenatarteletit-vaihe

Painele taikina voideltujen tartelettivuokien (halkaisija 8 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

omenatarteletit-vaihe-2 omenatarteletit-vaihe-3

Paista pohjia 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ja irrota sitten vuoista.

Yhdistä kattilassa perunajauhot ja sokeri. Sekoita joukkoon kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangon puolikkaat.

omenatarteletit-vaihe-4

Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Anna kiisselin jäähtyä.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa siivuiksi.

omenatarteletit-vaihe-6

Levitä paistinpannulle sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kullanruskeaksi. Vältä sekoittamista. Alenna lieden lämpötilaa ja lisää pannulle voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää omenasiivut. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Poimi omenat karamelliliemestä ja anna jäähtyä. Ota liemi talteen.

Levitä vaniljatäyte pohjien päälle. Asettele pinnalle karamellisoidut omenat. Ripottele kanelia ja valuta karamellikastiketta ennen tarjoilua.

omenatarteletit-vaihe-5

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä syyskuun numerossa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat