Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Omenatarteletit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Omenatarteletit

6.10.2014

omenatarteletit

Tarteletit ovat pieniä piirasia, joiden makua on helppo muunnella sesongin mukaan. Vaniljaisen kiisselitäytteen päälle sopivat niin hedelmät kuin marjatkin. Karamellisointi kruunaa omenakuorrutteen. Reseptin idean sain jälkiruoasta, jossa karamellisoidut omenat tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.

Vinkit:

  • Sokeria voi tarttua paistinpannuun ja lastaan karamellisoinnin aikana, mutta se irtoaa helposti, kun liotat paistovälineitä ennen puhdistusta.
  • Tartelettipohjat voi paistaa myös muffinipellin koloissa.
  • Hyytelösokerista valmistettu kiille kruunaa marjoilla kuorrutetut tarteletit. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä marjojen päälle.

 

Tarteletit

Pohjat:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää vettä

Vaniljatäyte:
¾ dl perunajauhoja
¾ dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
3 keltuaista
1 vaniljatanko

Karamellisoidut omenat:
5 isoa hapanta omenaa
1 ½ dl sokeria
25 g voita

Pinnalle:
kanelia
karamellikastiketta


Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

omenatarteletit-vaihe

Painele taikina voideltujen tartelettivuokien (halkaisija 8 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

omenatarteletit-vaihe-2 omenatarteletit-vaihe-3

Paista pohjia 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ja irrota sitten vuoista.

Yhdistä kattilassa perunajauhot ja sokeri. Sekoita joukkoon kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangon puolikkaat.

omenatarteletit-vaihe-4

Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Anna kiisselin jäähtyä.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa siivuiksi.

omenatarteletit-vaihe-6

Levitä paistinpannulle sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kullanruskeaksi. Vältä sekoittamista. Alenna lieden lämpötilaa ja lisää pannulle voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää omenasiivut. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Poimi omenat karamelliliemestä ja anna jäähtyä. Ota liemi talteen.

Levitä vaniljatäyte pohjien päälle. Asettele pinnalle karamellisoidut omenat. Ripottele kanelia ja valuta karamellikastiketta ennen tarjoilua.

omenatarteletit-vaihe-5

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä syyskuun numerossa.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 10 kappaletta 10

Ainesosat

OmenaVanilja

Kategoriat

LeivoksetSyksy

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(0)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (10)

Kinuskikissa20.8.2015 12:50

Blogisurffaaja: kyllä voi!

Blogisurffaaja18.8.2015 22:14

Heipsis, voikohan pelkät pohjat pakastaa muutamaksi viikoksi?

Kinuskikissa16.10.2014 09:05

Telma: ehkä pannu oli kuitenkin liian kuuma, jos sokeri ehti palaa. Hyvä kuitenkin kuulla, että muilta osin onnistui!

Telma15.10.2014 21:28

Niinhän siinä kävi kuten Namumahalla kun muffinssivuokiin tein, muutamien reunat murtuivat pois ottaessa mutta onneksi suurin osa säilyi ehjinä. Kovasti murotaikina kohosi uunissa, ehkäpä ensi kerralla laitan painoksi jotakin.

Omenoiden sokeroiminen ei mennyt ihan niinkuin piti, sillä mauksi tuli enemmänkin palanut kuin karamelli… Taisin keittää sokeria liian kauan? Otin kyllä pannun heti levyltä kun sokeri oli sulanut ja sekoitin siihen voin. Muuten ohje onnistui erinomaisesti ja seuraavana päivänäkin söimme niitä vielä jääkaappikylminä, ilman palaneen makuisia omenoita 🙂

Kinuskikissa15.10.2014 10:32

Hurjaleipuri: voit tehdä edellisenä päivänä valmiiksi!

Hurjaleipuri14.10.2014 20:33

Olen suunnitellut tekeväni näitä vierailua edeltävänä päivänä ja säilytys jääkaapissa. Onko se ok? Eikai aineksissa ole mitään, mikä ei säilyisi seuraavaan päivään? Karamellisoitujen omenoiden sijaan laitan päälle punaviinimarjoja.

Namumaha14.10.2014 13:07

Telma: Itse tein piirakkana, mutta muffinsipeltiä käytin bebeissä. Ei vaan sanu tehä liian korkeeta ja piti voidella kunnolla. Pari kyllä kärsi reunasta. Ja oli hyvää viel seuraavana päivänä.
🙂

Telma14.10.2014 10:37

Minulla ei ole pieniä vuokia, mutta ajattelin kokeilla tätä ohjetta muffinssipellin avulla. Omenoita kun tänä syksynä riitti 🙂

Onko kokemuksia, miten paistetun taikinan saa pois (syvästä) muffinssipellistä uunista pois ottamisen jälkeen, jottei ”taikinakuppi” vaan mene rikki? Kuinka paksulti taikinaa kannattaa laittaa, jotta saisi mahdollisimman vahvoja taikinakuppeja? Hmm, muttei tartaet saisi pelkkää taikinaakaan olla…

Pienet tartaletit olisivat mukavaa vaihtelua yhden suuren piirakaan sijaan. Ovatko nämä maukkaimmillaan viileänä vai huoneenlämpöisenä? Vielä säilyvyyttä mietin, että maistuvatkohan nämä vielä seuraavana päivänä jos säilyttää jääkaapissa?

Kinuskikissa7.10.2014 09:37

Namumaha: ilman muuta voi tehdä isommassa koossa, hyvä idea! Paistoaika saattaa olla pari minuuttia pidempi, mutta myös vuoan materiaali vaikuttaa eli tarkkailemalla selviää parhaiten. Juurikaan väriä ei tarvitse pohjien saada.

Namumaha6.10.2014 20:11

Aaah.. Täällä käy aina kurkkaamassa uusia reseptejä, vaikka ei olisi mahdollisuuttaa siihen hätään leipoa. Pitäisi enää hankkia nuo vuuat. Pelkään etten ehi hommata sellasii ennen kuin seuraavalle jälkkärille on tarvetta joten. Voisko tästä tehä yhen isomman piirakan? Muuttuuko paistoaika?

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Omenatarteletit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Omenatarteletit

6.10.2014

omenatarteletit

Tarteletit ovat pieniä piirasia, joiden makua on helppo muunnella sesongin mukaan. Vaniljaisen kiisselitäytteen päälle sopivat niin hedelmät kuin marjatkin. Karamellisointi kruunaa omenakuorrutteen. Reseptin idean sain jälkiruoasta, jossa karamellisoidut omenat tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.

Vinkit:

  • Sokeria voi tarttua paistinpannuun ja lastaan karamellisoinnin aikana, mutta se irtoaa helposti, kun liotat paistovälineitä ennen puhdistusta.
  • Tartelettipohjat voi paistaa myös muffinipellin koloissa.
  • Hyytelösokerista valmistettu kiille kruunaa marjoilla kuorrutetut tarteletit. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä marjojen päälle.

 

Tarteletit

Pohjat:
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
150 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää vettä

Vaniljatäyte:
¾ dl perunajauhoja
¾ dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
3 keltuaista
1 vaniljatanko

Karamellisoidut omenat:
5 isoa hapanta omenaa
1 ½ dl sokeria
25 g voita

Pinnalle:
kanelia
karamellikastiketta


Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

omenatarteletit-vaihe

Painele taikina voideltujen tartelettivuokien (halkaisija 8 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä.

omenatarteletit-vaihe-2 omenatarteletit-vaihe-3

Paista pohjia 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ja irrota sitten vuoista.

Yhdistä kattilassa perunajauhot ja sokeri. Sekoita joukkoon kerma, maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangon puolikkaat.

omenatarteletit-vaihe-4

Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat. Anna kiisselin jäähtyä.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa siivuiksi.

omenatarteletit-vaihe-6

Levitä paistinpannulle sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja muuttunut kullanruskeaksi. Vältä sekoittamista. Alenna lieden lämpötilaa ja lisää pannulle voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää omenasiivut. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Poimi omenat karamelliliemestä ja anna jäähtyä. Ota liemi talteen.

Levitä vaniljatäyte pohjien päälle. Asettele pinnalle karamellisoidut omenat. Ripottele kanelia ja valuta karamellikastiketta ennen tarjoilua.

omenatarteletit-vaihe-5

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä syyskuun numerossa.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 10 kappaletta 10

Ainesosat

OmenaVanilja

Kategoriat

LeivoksetSyksy

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(0)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (10)

Kinuskikissa20.8.2015 12:50

Blogisurffaaja: kyllä voi!

Blogisurffaaja18.8.2015 22:14

Heipsis, voikohan pelkät pohjat pakastaa muutamaksi viikoksi?

Kinuskikissa16.10.2014 09:05

Telma: ehkä pannu oli kuitenkin liian kuuma, jos sokeri ehti palaa. Hyvä kuitenkin kuulla, että muilta osin onnistui!

Telma15.10.2014 21:28

Niinhän siinä kävi kuten Namumahalla kun muffinssivuokiin tein, muutamien reunat murtuivat pois ottaessa mutta onneksi suurin osa säilyi ehjinä. Kovasti murotaikina kohosi uunissa, ehkäpä ensi kerralla laitan painoksi jotakin.

Omenoiden sokeroiminen ei mennyt ihan niinkuin piti, sillä mauksi tuli enemmänkin palanut kuin karamelli… Taisin keittää sokeria liian kauan? Otin kyllä pannun heti levyltä kun sokeri oli sulanut ja sekoitin siihen voin. Muuten ohje onnistui erinomaisesti ja seuraavana päivänäkin söimme niitä vielä jääkaappikylminä, ilman palaneen makuisia omenoita 🙂

Kinuskikissa15.10.2014 10:32

Hurjaleipuri: voit tehdä edellisenä päivänä valmiiksi!

Hurjaleipuri14.10.2014 20:33

Olen suunnitellut tekeväni näitä vierailua edeltävänä päivänä ja säilytys jääkaapissa. Onko se ok? Eikai aineksissa ole mitään, mikä ei säilyisi seuraavaan päivään? Karamellisoitujen omenoiden sijaan laitan päälle punaviinimarjoja.

Namumaha14.10.2014 13:07

Telma: Itse tein piirakkana, mutta muffinsipeltiä käytin bebeissä. Ei vaan sanu tehä liian korkeeta ja piti voidella kunnolla. Pari kyllä kärsi reunasta. Ja oli hyvää viel seuraavana päivänä.
🙂

Telma14.10.2014 10:37

Minulla ei ole pieniä vuokia, mutta ajattelin kokeilla tätä ohjetta muffinssipellin avulla. Omenoita kun tänä syksynä riitti 🙂

Onko kokemuksia, miten paistetun taikinan saa pois (syvästä) muffinssipellistä uunista pois ottamisen jälkeen, jottei ”taikinakuppi” vaan mene rikki? Kuinka paksulti taikinaa kannattaa laittaa, jotta saisi mahdollisimman vahvoja taikinakuppeja? Hmm, muttei tartaet saisi pelkkää taikinaakaan olla…

Pienet tartaletit olisivat mukavaa vaihtelua yhden suuren piirakaan sijaan. Ovatko nämä maukkaimmillaan viileänä vai huoneenlämpöisenä? Vielä säilyvyyttä mietin, että maistuvatkohan nämä vielä seuraavana päivänä jos säilyttää jääkaapissa?

Kinuskikissa7.10.2014 09:37

Namumaha: ilman muuta voi tehdä isommassa koossa, hyvä idea! Paistoaika saattaa olla pari minuuttia pidempi, mutta myös vuoan materiaali vaikuttaa eli tarkkailemalla selviää parhaiten. Juurikaan väriä ei tarvitse pohjien saada.

Namumaha6.10.2014 20:11

Aaah.. Täällä käy aina kurkkaamassa uusia reseptejä, vaikka ei olisi mahdollisuuttaa siihen hätään leipoa. Pitäisi enää hankkia nuo vuuat. Pelkään etten ehi hommata sellasii ennen kuin seuraavalle jälkkärille on tarvetta joten. Voisko tästä tehä yhen isomman piirakan? Muuttuuko paistoaika?

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa