04.09.2015   5 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Syksy

Omenaruusut


omenaruusut

Omenoista tehtäviä ruusuja on vilissyt ulkomaisilla nettisaiteilla viime syksystä lähtien. Tällä tekniikalla loihdit näyttävän koristelun esimerkiksi syksyisen kakun tai piirakan päälle. Ruusut kieritellään ohuista, mikrossa pehmitetyistä omenansiivuista. Ohjeita ja kuvia löytyy lisää googlaamalla ”apple rose”. Oma ohjeeni on sovellettu eri lähteistä, joista yhtenä mainittakoon apple rose tart.

noin 5 isoa ruusua

Ainekset:
1 punainen omena
2 tl sitruunamehua
1 tl sokeria


Purista sitruunamehu valmiiksi mikronkestävään kulhoon. Pese omenat huolellisesti. Leikkaa lohkoiksi ja lohkot hyvin ohuiksi siivuiksi. Kääntele valmiita siivuja sitruunamehussa, joka estää omenan pinnan tummumisen.

omenaruusut-vaihe-2 omenaruusut-vaihe-3

Sekoita omenansiivujen joukkoon lopuksi sokeri. Kypsennä siivuja mikrossa noin 650 W 3 minuuttia. Pysäytä mikro muutamaan otteeseen ja sekoittele. Siivut ovat pehmenneet tarpeeksi, kun niitä pystyy taivuttamaan tiukalle rullalle. Tarkka kypsennysaika riippuu siivujen paksuudesta ja mikron tehosta.

omenaruusut-vaihe-4

Kieritä siivu rullalle ja kierrä ympärille uusia siivuja. Tee erikokoisia ruusuja. Isommat ruusut on helpointa koota niin, että asetat ruusun pystyyn alustalle ja lisäät terälehtiä ympärille.

omenaruusut-vaihe-5 omenaruusut-vaihe-6
omenaruusut-vaihe-7 omenaruusut-vaihe-8

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat