Riemastuttava kakku lastenkutsuille! 🎈 🪁 🎈
Onnekkaita ne vanhemmat, jotka pääsevät ”siivellä” kakkua maistamaan. 😋
14.9.2013
pyöreäpohjainen kulho (3 l)
tuorekelmu
pyöreäpohjainen kulho (3 l)
tuorekelmu
Vuoraa kulho (tilavuus n. 3 litraa) kelmulla.
POHJA. Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan kaakaoversiona. Tarvitset kakkuun puolitoista pohjalevyä. Pakasta jäljelle jäävä puolikas ja käytä tulevissa kakuissa tai kerrosjälkiruoissa.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaniljavanukas ja sokeri.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen.
Sekoita joukkoon puolukat. Jos puolukat ovat pakastettuja, voit lisätä ne jäisinä.
KOKOA kakku kulhoon latomalla vuorotellen pohjaa ja täytettä siten, että kakkuun tulee kaksi täyteväliä. Sopivan kokoisten ympyröiden mallaamisessa voi käyttää apuna toista kulhoa tai lautasta. Kostuta jokainen pohjakerros puolukkamehulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
KUORRUTUS. Sivele kakun pinnalle pähkinäsuklaalevitettä.
KORISTELE työntämällä kakkuun toffeepopseja.
NITU:
Kaksi versiota on mielessä. Voisi sekoittaa hiukan kohmeiset mansikat täytteeseen (kuten puolukat). Tai voisi soseuttaa vielä hiukan kohmeiset mansikat ja levittää survos kakkupohjalle ( ei kostutusta) ja sitten survoksen päälle täyteseos. Nuo temput on molemmat tässä kakussa testaamatta, mutta noita lähtisin aika rohkeasti yrittämään. Saattaisivat toimia.
Entäpä pystyisikö tätä muokata pakastemansikoilla? Tuleekohan täyte hyvin nestemäiseksi niistä? Jos pystyy soveltamaan, kannattaako ne laittaa kokonaisina vai soseuttaa?
KAAAKKU:
Voi korvata vadelmilla, vähän runsaammallakin määrällä. Ettei sitten tarvitse vadelmia suurennuslasilla etsiä. Riittää vadelma jokaisen suuhun. 😉
Pitäisi tehdä kakku 13-vuotiaan synttäreille, liuta luokkakavereita tulee juhlimaan. Tätä kakkua kovasti toivotaan muuten paitsi puolukat ei tunnu olevan suosiossa. Sopisiko täytteeseen pakastetut vadelmat? Jos, niin pitäisikö jotain muuttaa jos laitan vadelmia vähän enemmän kuin 200 g elikkä tuo puolukkamäärä?
Monta kivaa jujua tässä reseptissä. Itse olen kyllä vähän saamaton, joten teen tämän ainakin ekalla kerralla ilman tikkareita. Ja jos kaikki menee hyvin, niin seuraavalla ehkä nostan rimaa ja askartelen omenapopsit…
Kaikinpuolin nam nam! Varmasti oikea herkku makean nälkään 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Hyvä, kiitos neuvoista 🙂