12.09.2013   17 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Leivokset,  Syksy,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Omenapiiraset


omenapiiraset

Vinkit:

  • Voit käyttää paistamiseen myös voideltua muffinssipeltiä tai teräsvuokia. Myös paperiset muffinssi- tai leivosvuoat käyvät.
  • Piiraset ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun omenatäytteestä on ehtinyt imeytyä makua myös pohjaan.

15 kappaletta

Pohja:

400 g Myllyn Paras kauramurotaikinaa

Täyte:

500 g happamia omenoita
¾ dl fariini- tai ruokosokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja


Sulata taikina ja kauli se jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (noin 2 mm). Ota levystä ympyröitä nurinpäin käännetyllä lautasella tai kupilla.

omenapiiraset-vaihe

Nosta taikinaympyrät alumiinisten vuokien pohjalle.

omenapiiraset-vaihe-3

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan omenakuutiot, fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Keitä, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia). Yhdistä sitruunamehu ja perunajauhot. Lisää omenatäytteen joukkoon.

omenapiiraset-vaihe-2

Laita nokare omenatäytettä vuokien pohjalle. Kääntele taikinan reunat päälle.

omenapiiraset-vaihe-4

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat