Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Omenahilloke ja paahdettu valkosuklaa

25.9.2014

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/omena_paahdettu_valkosuklaa.jpg
4 h Helppo 2 väliin (24 cm) 41

Avainsanat

Paahdettu valkosuklaaValkosuklaa

Ainesosat

OmenaSuklaa

Kategoriat

SyksyTäytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunaton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(12)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
2VÄLIIN (24 CM) 2 VÄLIIN (24 CM)
2 väliin (24 cm)

Paahdettu valkosuklaa-vaahto

275 g valkosuklaata

6 dl kuohukermaa

Kanelinen omenahilloke

1 kg omenoita

1 dl fariinisokeria

1 rkl kanelia

1 rkl maissitärkkelystä

2 rkl sitruunamehua

Tarvikkeet

terävä veitsi   

leivinpaperi   

kuorimaveitsi   

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
2VÄLIIN (24 CM) 2 VÄLIIN (24 CM)
2 väliin (24 cm)

Paahdettu valkosuklaa-vaahto

275 g valkosuklaata

6 dl kuohukermaa

Kanelinen omenahilloke

1 kg omenoita

1 dl fariinisokeria

1 rkl kanelia

1 rkl maissitärkkelystä

2 rkl sitruunamehua

Tarvikkeet

terävä veitsi   

leivinpaperi   

kuorimaveitsi   

Vinkki

  • Täyte on mitoitettu täytekakun (halkaisija 24 cm) kahteen väliin. Pikkukakkuun (halkaisija noin 19 cm) täytettä riittää kolmeen väliin.
  • Valmista valkosuklaakastike mielellään edellisenä päivänä, jotta se on täysin kylmää ennen vaahdotusta.
  • Omena-suklaakakun kostukkeeksi sopii esimerkiksi omenamehu.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

PAAHDETTU VALKOSUKLAA -VAAHTO.

Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle.

Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi.

Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.

Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin.

Kun valkosuklaakerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi.

KANELINEN OMENAHILLOKE.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa paloiksi.

Laita kattilaan omenanpalat, fariinisokeri ja kaneli. Keitä seosta, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia).

Sekoita maissitärkkelys ja sitruunamehu keskenään ja lisää kattilaan. Jatka keittämistä hetken aikaa.

Anna hillokkeen jäähtyä.

Levitä kostutetun kakkupohjan päälle omenahilloketta ja valkosuklaavaahtoa.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/gluteenittomat-kauraruudut-resepti.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/6ED925DD-5145-4D50-B822-5EB5F87F5939.jpegKinuskikissan kirjathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/11/P04510.jpegKahvikakkuvuoat
Näytä lisää

Kommentit (41)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
24.9.2020 20:40

Veera-Mari: uskoisin, että kestää, kun vain nopea kiehautus. Yleisesti ottaen kaiketi kuohukerma on parempi ”keitoksissa”.

Veera-Mari Kokko
24.9.2020 14:22

Moikka. Hei voiko kuohukerman sijaa käyttää vispikermaa tuossa valkosuklaavaahdossa?
Kestääkö vispi sen kuumennuksen?

Kinuskikissa
13.5.2019 09:27

Tommi: tykkään ohjeistaa tekemään edellisenä päivänä valkosuklaakastikkeen, jotta se ehtii varmasti jäähtyä ennen vaahdotusta. Vuosien saatossa olen paljon tehnyt tällaisia vastaavia reseptejä. Jos ohjeistaa ”jäähdyttämään jääkaapissa”, niin moni tulkitsee jäähtymisen liian aikaisin ja sitten tulee harmittavia epäonnistumisia, sillä vain ”umpikylmä” kermaseos vaahtoutuu. Eli koko prosessi onnistuu samana päivänä, mutta täytyy tietää mitä tekee. Itse toimin seuraavasti: jäähdytän ensin kylmässä vesihauteessa, siirrän sitten jääkaappiin toviksi ja sen jälkeen pidän vielä parikymmentä minuuttia pakastimessa. Sitten vielä ehkä hetki jääkaapissa, jonka jälkeen uskallan lähteä vaahdottamaan.

Tommi Merla
11.5.2019 10:41

Moi. Mites tuon suklaatäytteen kanssa nyt oikein on – onko hyvä tehdä edellisenä päivänä vai ei? Ohjeet ja kommentiti hieman ristiriidassa, mielestäni…
Vai onko tuo vatkaaminen se merkitsevä tekijä – vatkaamattomana yön yli, valmiina heti kakkuun?

maris
Kinuskileipomo maris
14.10.2018 21:02

Anna: ihan semmoisenaan en täytteitä jääkaapissa säilöisi, vaan mieluummin suosittelisin täyttämään kakun hyvissä ajoin. Täytekakun kun olisi hyvä antaa tekeytyä täytettynä vuorokauden verran ainakin, ja itse yleensä täytän jopa parikin vuorokautta aikaisemmin. 🙂

Katariinan kanssa olen samoilla linjoilla siinä, että omenahillokkeen voi varmasti tehdä jo aikaisemminkin, vaikka edellisenä päivänä. Ja myös valkosuklaakastike on hyvä tehdä edellisenä päivänä, jotta se vaahtoutuu.

Katariina H
Kinuskileipomo Katariina H
14.10.2018 19:53

Anna: Epäilisin että voit ainakin tehdä tuon omenahillokkeen valmiiksi, mutta sitten tuo valkosuklaatäyte on sellainen että se saattaa olla hiukan hankala tehdä etukäteen, sillä se suklaa jähmettyy kuitenkin jääkaapissa jonkun verran, niin että se soveltuisi lähinnä kuorrutteeksi. 🙂 Mutta toisaalta en usko sen olevan aivan mahdotontakaan, mutta itse en ehkä sitten sitä valkosuklaatäytettä kuitenkaan lähtisi tekemään etukäteen.

Anna Laamanen
14.10.2018 11:44

Heippa! Voiko molemmat kakun täytteet tehdä pari päivää ennen kakun kokoamista, jos säilyttää niitä jääkaapissa? 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
13.10.2018 10:58

tämän täytteen laitoin juuri kakun väliin. Nyt on kyllä herkkua tiedossa!

sininen
Kinuskileipomo sininen
24.8.2016 21:11

Krista Impilä: tällainen löytyi
http://www.kinuskikissa.fi/syyskakku/?hakusivu=1
Eli tumma levykakkupohja

Krista Impilä
24.8.2016 19:56

Heippa, mikä pohja sulla ollut tässä käytössä?

Näytä lisää

Kinuskigalleria (3)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/39957_Snapchat-413780414__01_400x400.jpgsinituuliTäytekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-79_400x400.jpegmarisSyksyn omenakääris
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image233_400x400.jpgmarisOmppukakku
5

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa