Kanelilla ja muskottipähkinällä maustettu omenahillo säilöö omenasadon hedelmät. Raikas ja maukas hillo on helppo valmistaa. Se sopii niin puuroon, lettuihin, pannukakkuun, vohveleihin kuin kakun täytteeksi.
31.8.2016
1 litra valmista hilloa.
kuorimaveitsi
omenapora
lasipurkit
1 litra valmista hilloa.
kuorimaveitsi
omenapora
lasipurkit
Kuori omenat ja poista omenankodat.
Leikkaa omenat kuutioiksi.
Laita kuutiot kattilaan ja lisää loput aineet. Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 15-20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja osittain soseutuneet.
Poista kanelitangot.
Säilö puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Hei! Onko hilloa mahdollista pakastaa? 🙂
Katri Immonen: googletapa Pomona’s universal pectin. Sen avulla saat vähäsokeriset hillot, hunajalla tai steviallakin onnistuu. Eikä tarvi hilloa edes pakastaa. Tätä oon käyttänyt jo monta vuotta.😊
mari-johanna: ymmärrän hyvin tuon tunteen, kun johonkin leivonnaiseen tai ruokaan liittyy niin vahva muisto, että on vain yksi ”oikea” tapa valmistaa se. Näissä asioissa perinteet ovat tärkeitä ja niitä kuuluu noudattaa. Hieno palaute äidiltäsi!
Kinuskikissa: Joo, keitin siis omenat kyllä tosi pehmeiksi ja sitten vielä sauvasekoittimella muussasin
ne tasaiseksi. Meidän mummun hillo oli aina sellaista ihan tasaista samettista ja sitä suutuntumaa olen kaivannut. 🙂
Nyt äitini maistui hilloa ja sanoi että on ihan mummun hilloa,no mene tiedä mutta tasaista ja hyvää oli . Laitan ohjeen viimeistään lauantaina leipomoon. 🙂
Katri: voisiko omenasoseen paahtaa uunissa paksuksi, jolloin sokeria ei tarvita ainakaan niin paljon? Toisaalta sokerin tehtävä on auttaa säilömisessä, joten noiden muiden menetelmien kohdalla täytyy huomioida säilyvyys. Toki hillon voi myös vaikka pakastaa.
mari-johanna: minun hillooni jäi tarkoituksella sattumia, joten kysynkin tuon sileän hillon valmistamisesta. Keititkö niin kauan, että kaikki kuutiot olivat sulautuneet tasaiseksi vai soseutitko hillon jossain vaiheessa?
Onko mahdollista tehdä sokeritonta hilloa? Onko kukaan testannut miten hunaja tai stevia toimii? Puut odottaa omppuja pullollaan, mutta perheen ruoka -aineallergiat rajoittaa edistymistä asian suhteen.
No voi hyvänen aika sentään! Taas sattuma! Minä olen täällä ekaa kertaa elämässäni omppu hilloa
keitellyt , vaikka muita hilloja olenkin tehnyt niin omenaa en ikinä. Nyt sain vanhempieni naapurista valtavan erän omenoita ja olen yrittänyt tehtailla juuri sellaista hilloa, samettista ja pehmeää, mitä mummu aikaan teki. Taisin jopa aika hyvin onnistua! 🙂 Tarkoitus oli loppuviikosta ehtiä vihdoin laittaa ohjekin leipomoon, Kinuskikissa oli taas nopea! 🙂
Mutta, omenahillosta tulee lapsuus mieleen se on hyvää! Ja jälleen niin kuvauksellinen tuo kuva, sinulla on silmää Kinuskikissa! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5517 tähteä
Maailman paras mutakakku
2747 tähteä
Mokkapalat
2500 tähteä
Brookies
1766 tähteä
Britakakku
1457 tähteä
Jaana Kainulainen : Tottakai hilloa voi pakastaa! 🙂 Kun pakastaa hillon vaihdat purkin vain muovisen pakasterasiaan, niitä myyvät varmasti lähes kaikki tavaratalot. 🙂