Alkukesän unelmakakun yhteydessä mainitsin, että tuon ohjeen alkuperäinen versio sisälsi raparperin sijaan omenoita. Moni onkin ehtinyt omenaversiota jo kokeilemaan. Nyt tein sen pitkästä aikaa itsekin – mutta pienellä kinuskisella twistillä. Raparperikakun kohdalla haastetta lisäsi karamellisoitava voi-sokeriseos. Korvasin sen voista ja fariinisokerista keittämälläni kinuskilla.

Muromainen pohja yhdessä omenaviipaleiden kanssa tuo kakkuun perinteisen omenatortun fiilistä. Kypsyessään omenat ehtivät imeä makeuden kinuskista – happamat omenalajikkeet ovat siis suositeltavia. Vaniljatäyte tekee tästä kakun, joka saa hienostuneen makunsa aidosta tangosta kaivetuista vaniljansiemenistä. Vanilja myös pilkuttaa täytteen herkullisesti. 🍏  🍏  🍎  🍎