Me Omar-fanit tiedämme, että Omareiden viehätys piilee niiden pehmeässä rakenteessa. Tämä toffee ei tartu hampaisiin, vaan se kirjaimellisesti sulaa suussa. Tätä ominaisuutta hyödynsin toisessa Fazerin kanssa toteutetussa yhteistyöreseptissä. Halusin nostaa esiin hieman erilaisen tavan käyttää toffeemakeisia leivonnassa. Toffeeta voi paitsi muotoilla ja kaulia myös värjätä kaakaojauheella. Kaksivärinen ”seeprakuorrute” on veikeän näköinen ja maistuu ihanalta. Suklaaraidat tasapainottavat makeutta.

Kuorrutetta varten Omarit kaulitaan hyvin ohueksi levyksi. Ensimmäisen testireseptin kohdalla minulla oli vaikeuksia saada levy siirrettyä täytteen päälle. Sitten keksin, että jäisenä sen kanssa on paljon helpompi operoida. Toinen tänka på oli leivosten paloittelu. Halusin paloista täydellisen tasaisia, mutta toffeekuorrute taipui veitsen alla. Asia ratkesi, kun käänsin koko levyn nurinperin ja leikkasin palat tässä asennossa. Pienten epätoivon hetkien jälkeen asiat loksahtivat kohdalleen. Periksi ei anneta! 🙂