27.02.2019   24 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Omar-seepraleivokset


Kaupallinen yhteistyö Fazerin kanssa.

Me Omar-fanit tiedämme, että Omareiden viehätys piilee niiden pehmeässä rakenteessa. Tämä toffee ei tartu hampaisiin, vaan se kirjaimellisesti sulaa suussa. Tätä ominaisuutta hyödynsin toisessa Fazerin kanssa toteutetussa yhteistyöreseptissä. Halusin nostaa esiin hieman erilaisen tavan käyttää toffeemakeisia leivonnassa. Toffeeta voi paitsi muotoilla ja kaulia myös värjätä kaakaojauheella. Kaksivärinen ”seeprakuorrute” on veikeän näköinen ja maistuu ihanalta. Suklaaraidat tasapainottavat makeutta.

Kuorrutetta varten Omarit kaulitaan hyvin ohueksi levyksi. Ensimmäisen testireseptin kohdalla minulla oli vaikeuksia saada levy siirrettyä täytteen päälle. Sitten keksin, että jäisenä sen kanssa on paljon helpompi operoida. Toinen tänka på oli leivosten paloittelu. Halusin paloista täydellisen tasaisia, mutta toffeekuorrute taipui veitsen alla. Asia ratkesi, kun käänsin koko levyn nurinperin ja leikkasin palat tässä asennossa. Pienten epätoivon hetkien jälkeen asiat loksahtivat kohdalleen. Periksi ei anneta! 🙂

Maitosuklaapohja:
150 g Fazer maitosuklaata
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl Fazer kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl kermaa

Mantelikreemitäyte:
1 dl kiehuvaa vettä + 1 tl pikakahvijauhetta *)
150 g pehmeää voita
1 ½ dl tomusokeria
2 dl mantelijauhetta **)
¾ dl vaniljakreemijauhetta

Kaulittava Omar-massa:
2 ps Fazer Omar kermatoffeeta
1 rkl Fazer kaakaojauhetta

*) Jos et halua leivoksiin kahvin makua, laita tilalle 1 dl kermaa. Pikakahvijauheen käytön sijaan voit valmistaa keittimellä vahvan kahvin.
**) Mantelijauheen voi korvata esimerkiksi hienoksi jauhetuilla kekseillä.


Leikkaa maitosuklaa rouheeksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen vatkaimella sekoittaen joukkoon munat. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 24 x 27 cm kokoiseksi levyksi.


Paista 200 asteessa noin 15-18 minuuttia. Voit kevyesti painella levyn keskiosaa heti lämpimänä, jotta pinta tasoittuu. Anna jäähtyä.

Liuota kiehuvan veden joukkoon kahvijauhe. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Notkista kreemitäytteen voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri ja mantelijauhe. Lisää hyvin vatkaten vuorotellen kahvia ja vaniljakreemijauhetta. Kreemijauhe sitoo rakenteen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Irrota Omareista kääreet ja laita ne mikronkestävään astiaan. Lämmitä matalalla teholla (180 W) noin kolmen minuutin ajan. Kääntele puolessa välissä. Karkkien ei ole tarkoitus sulaa, vaan muuttua pehmeiksi. Massa on valmista työstettäväksi, kun Omar litistyy helposti sormien välistä ja tuntuu käsissä vaivatessa kuumalta – ei kuitenkaan polttavalta. Erota karkeista kolmannes ja vaivaa lopuista tasainen, taikinamainen pallo.


Sekoita loppujen karkkien joukkoon kaakaojauhe vaivaamisen aikana. Käytä massat samantien, sillä jäähtyessä rakenne kovettuu. Muussa tapauksessa kääri massat huolellisesti kelmuun ja pehmitä uudelleen mikrossa ennen käyttöä. Jos massa jäykistyy käsittelyn aikana, sitä voi pehmittää lämmittämällä.

Erota massasta pieniä paloja ja pyörittele ne sormien välissä ohuiksi tangoiksi. Tankojen ei tarvitse olla tasapaksuja, vaan kuvio on näyttävämpi epäsymmetrisenä. Ruskeaa massaa on vähemmän, joten pyörittele siitä ohuempia tankoja. Asettele tangot leivinpaperin päälle huomioiden seuraavat seikat:

  1. Joka toinen tanko on eri värinen. Ruskeita tankoja voi kuitenkin katkaista ja jättää väliin hieman rakoa, jotta vaaleat raidat yhtyvät kauliessa toisiinsa.
  2. Suuntaa tangot ”kulmasta kulmaan”, jotta ne tulevat kulkemaan levyn päälle nostettaessa viistosti sen poikki.
  3. Kaulimisen aikana tangot pitenevät, joten tässä vaiheessa voit jättää pituuden ”vajaamittaiseksi”. Näin saat kuorrutteen riittämään koko levyn päälle.

Tiivistä tankojen raot. Kauli päältä pituussuunnassa siten, että tangot tarttuvat toisiinsa. Lopuksi voit kaulia varoen myös leveyssuunnassa. Kauli niin kauan, kunnes olet saanut muodostettua koko kreemitäytteen peittävän, ohuen levyn. Jos jossain kohdassa suikaleet erottuvat toisistaan, painele niitä sormilla yhteen.

Nosta kuorrute tasaisen alustan (esimerkiksi uunipellin) päällä pakastimeen noin tunniksi. Liu’uta jäisenä täytteen päälle. Ei haittaa, vaikka kuorrutelevy hajoaisi muutamaan osaan, sillä jäisenä kuvio on helppo ”koota”. Ole kuitenkin nopea, sillä kuorrute alkaa pehmentyä muutamassa minuutissa. Tämän jälkeen voit painella sitä kevyesti täytettä vasten.

Aseta kuorrutteen päälle puhdas leivinpaperi ja nurinpäin käännetty uunipelti. Kumoa pellin avulla. Irrota leivinpaperi pohjasta. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta kuorrute sulaa kokonaan ja pehmenee. Voit huoletta odottaa vaikka seuraavaan päivään ennen paloittelua. Leikkaa hyvällä, jykevällä veitsellä paloiksi. Ole tarkkana, että painat veitsellä aivan pohjaan saakka, kuorrutteen läpi. Käännä palat sitten lastan avulla oikeinpäin.

Säilytä leivokset jääkaapissa. Huoneenlämmössä leivosten rakenne pehmenee, mikä helpottaa lusikalla syömistä. Kylminä ne on helpointa syödä sormin.

Yhteistyössä Fazer

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
61 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat