15.02.2018   5 kommenttia Kategoria: Muffinssit

Olympiamuffinssit


Kisakatsomossa jännitetään suomalaisten suorituksia paraikaa käynnissä olevissa olympialaisissa. Penkkiurheilijankaan ei sovi unohtaa asianmukaista tankkausta! Myös mitalikahveilla on kiva tarjoilla teemaan sopivia herkkuja. Tätä silmällä pitäen suunnittelin olympiahenkisen reseptin.

Isolle vierasmäärälle taikinan voi paistaa myös pellillä (kts. vinkki). Suomalaisten makuhermoon istuva marjaisa taikina (mustaherukoista tai mustikoista) saa lisää mehevyyttä kuorrutteesta. Kuorrutteen voi tehdä tuplana tai helpottaa hieman karsimalla toisen.

Kinuskikissa toivottaa Suomen olympiajoukkueelle menestystä kisoihin!

Vinkit:

  • Molemmat tuorejuustokuorrutteet eivät ole välttämättömiä – voit valita jomman kumman sen mukaan, minkälaisen pinnan haluat.
  • Tuorejuuston menekki on mitoitettu niin, että molemmat kuorrutteet huomioiden sitä kuluu kaksi pakettia. Voit käyttää joko maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia) tai vaniljanmakuista tuorejuustoa (esim. Valio).
  • Pursotettavan kuorrutteen menekki riippuu käyttämästäsi tyllasta. Kuvan muffinssien koristelussa käytettiin 11-millistä tyllaa, jolla syntyi pursotukset 13 muffinssiin.
  • Taikinaan käy muutkin marjat, esimerkiksi mustikat ja vadelmat.
  • Voit valmistaa leivonnaisen myös pellillä kaksinkertaisena annoksena. Jos haluat päälle ennen paistoa tulevan kuorrutteen, nosta leivinpaperin reunat taikinan reunaa vasten, jotta kuorrute pysyy pohjan päällä. Paistoaika on 30-40 minuuttia.

Mustaherukkamuffinssit ja tuorejuustokuorrute

15 kappaletta

Taikina:
150 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
100 g tuorejuustoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g mustaherukoita

Tuorejuustokuorrute (ennen paistoa):
125 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
1 iso muna

Kreemikuorrute (paiston jälkeen):
175 g tuorejuustoa
100 g voita
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta

Koristeeksi:
suklaarakeita irtokarkkihyllystä
Suomen lippu -koristeita


Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon mustaherukat. Annostele taikina isoihin muffinssivuokiin (esimerkkejä sinivalkoisista vaihtoehdoista). Jätä tilaa kuorrutteelle.

Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Lusikoi seos vuokiin taikinan päälle.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Muffinssit ovat pehmeimmillään huoneenlämpöisinä, joten kreemikuorrutus ja koristelu on suositeltavaa tehdä lähellä tarjoiluhetkeä. Kuorrutetut muffinssit säilytetään jääkaapissa.

Nosta kreemikuorrutteen tuorejuusto ja voi huoneenlämpöön pehmenemään ainakin tuntia ennen valmistamista. Yhdistä kuorruteainekset vatkaimella sekoittaen.

Voit levittää kuorrutteen lastalla tai pursottaa sen. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa laita kreemi pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota muffinssien päälle spiraalimaisia kierteitä. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin. Säilytä kuorrutetut muffinssit jääkaapissa.

Halutessasi koristele asettelemalla päälle värikkäitä suklaakarkkeja ”olympiarenkaiksi”. Karkit säilyvät hyvin kreemin päällä, joten koristelun voi tehdä heti kuorruttamisen jälkeen. Viimeistele lippukoristeilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat