18.01.2015   Ei kommentteja

Nyt leivotaan herkkuja MANTELISTA – tsekkaa ohjeet ja palkinnot!


makuhaaste

Alkuvuoden ensimmäisen makuhaasteen raaka-aineeksi valitsin mantelin. Manteli on monella tapaa ajankohtainen ja leivonnassa erittäin monikäyttöinen raaka-aine. Se sopii gluteenittomaan ruokavalioon ja käy niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan. Manteli on hyvän rasvan, vitamiinien ja proteiinin pikkujättiläinen. Monine terveyttä edistävine vaikutuksineen sitä käytetään myös sairauksien ennaltaehkäisyssä.

Manteli on tyypillinen raaka-aine esimerkiksi raakakakuissa, joiden ideologiaan kuuluu leipominen mahdollisimman vähän käsitellyistä, luonnonmukaisista ja terveellisistä raaka-aineista. Trendikkyyden ohella mantelissa on jotain ihanan retroa: muistelenpa vaikka äidin kinuskikakkua mantelilastuilla reunustettuna tai juhlapöydän klassikkoa, Ellen Svinhufvudin kakkua. Laskiaisen lähestyessä manteli tulee ajankohtaiseksi myös pullassa.

Innostutpa mantelista sitten sen hienostuneen maun tai terveellisyyden vuoksi, nyt on aika loihtia reseptejä, joissa nämä ominaisuudet pääsevät esiin. Käytä reseptissäsi mantelia missä tahansa muodossa: kokonaisena, jauheena, rouheena, lastuina. Kahden inspiroivimman mantelireseptin kehittelijää palkitaan Meiran tuotekassilla, joka sisältää monenmoista kotileipurin iloksi:

meira-palkinto

Ohjeet makuhaasteeseen osallistumiseen:

  • Suunnittele suolainen tai makea leivonnainen, joka sisältää mantelia muodossa tai toisessa.
  • Kirjoita resepti huolellisesti ja ota kuva valmiista tuotoksesta.
  • Lisää haasteresepti leipomoosi siten, että liität sen Makuhaasteet-kohdan alta löytyvään kategoriaan Mantelihaaste.
  • Liitä resepti myös johonkin toiseen kuvaavaan kategoriaan (esim. Makeat piirakat tai Muffinssit).
  • Useammallakin reseptillä osallistuminen on sallittua.
  • Julkaise reseptisi 15.2. mennessä.

*Vinks* Eikö sinulla ole vielä leipomoa? Tutustu ohjeeseen, joka neuvoo oman leipomon perustamisessa!

Intoa ja luovuutta mantelisiin leivontahetkiin!

Kinuskikissa