18.1.2015
Alkuvuoden ensimmäisen makuhaasteen raaka-aineeksi valitsin mantelin. Manteli on monella tapaa ajankohtainen ja leivonnassa erittäin monikäyttöinen raaka-aine. Se sopii gluteenittomaan ruokavalioon ja käy niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan. Manteli on hyvän rasvan, vitamiinien ja proteiinin pikkujättiläinen. Monine terveyttä edistävine vaikutuksineen sitä käytetään myös sairauksien ennaltaehkäisyssä.
Manteli on tyypillinen raaka-aine esimerkiksi raakakakuissa, joiden ideologiaan kuuluu leipominen mahdollisimman vähän käsitellyistä, luonnonmukaisista ja terveellisistä raaka-aineista. Trendikkyyden ohella mantelissa on jotain ihanan retroa: muistelenpa vaikka äidin kinuskikakkua mantelilastuilla reunustettuna tai juhlapöydän klassikkoa, Ellen Svinhufvudin kakkua. Laskiaisen lähestyessä manteli tulee ajankohtaiseksi myös pullassa.
Innostutpa mantelista sitten sen hienostuneen maun tai terveellisyyden vuoksi, nyt on aika loihtia reseptejä, joissa nämä ominaisuudet pääsevät esiin. Käytä reseptissäsi mantelia missä tahansa muodossa: kokonaisena, jauheena, rouheena, lastuina. Kahden inspiroivimman mantelireseptin kehittelijää palkitaan Meiran tuotekassilla, joka sisältää monenmoista kotileipurin iloksi:
Ohjeet makuhaasteeseen osallistumiseen:
*Vinks* Eikö sinulla ole vielä leipomoa? Tutustu ohjeeseen, joka neuvoo oman leipomon perustamisessa!
Intoa ja luovuutta mantelisiin leivontahetkiin!
Kinuskikissa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä