Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Nougat-tiikeri

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Nougat-tiikeri

8.11.2008



Eräs uskomattoman ihana blogini lukija lähetti minulle yllätyksen: pari paketillista ehtaa nougat’ta uusien reseptien kehittelyyn. Tykkään tuunata tuttuja ohjeita, eikä nougat tehnyt yhtään pahaa tälle klassikolle. En ole muuten tainnut perustiikerikakkua koskaan ennen tehdäkään, noiden tavallisten kuivakakkujen tekijäksi kun minusta ei oikein ole. Yritin kissojen ja koirien kanssa etsiä tietoa oikeaoppisen kuvioinnin saloista. Jostain löytyi epämääräinen maininta kahdesta haarukasta ja siitä päättelemällä pääsin aika lähelle toivomaani lopputulosta. Ottakaa tästä ainakin se vinkki talteen (kts. vaihekuvat), vaikka ette itse reseptiä kokeilisikaan.

Tuhannet kiitokset vielä Jennille! <3

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 isoa tai 4 pientä/keskikokoista munaa
¾ dl maitoa
250 g nougat’ta (Maraboun Dubbel Nougat tai tässä Odense)
2 rkl kaakaojauhetta


Voitele ja korppujauhota 2-2,5 litran vetoinen kuivakakkuvuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat vaahtoon yksitellen. Lisää joukkoon vuorotellen maito ja kuivat aineet. Sulata nougat mikrossa ja sekoita sekin taikinaan.

Erota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe.

Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Levitä sen päälle kaakaojauheella värjätty taikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.

Työnnä kaksi haarukkaa (mielellään puista – muutoin varo teflonpintaa) taikinaan siten, että ne uppoavat taikinaan reunojen läheltä ja yhtyvät toisiinsa vuoan pohjalla (haarukat muodostavat siis tietynlaisen kolmion). Vedä haarukat sitten samaa reittiä ylös ja nosta kunnolla pinnan yläpuolelle. Taikina tarttuu osittain haarukoihin. Irrota taikina haarukoista kyseiseen kohtaan ja jatka eteenpäin. Tee näitä pistoja mahdollisimman vieri viereen koko vuoan ympäri. Tasoita pinta lopuksi haarukalla.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Kumoa pian uunista ottamisen jälkeen. Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle koristeeksi tomusokeria.








Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 30 henkilölle 59

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Kahvikakut

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (59)

Kinuskikissa13.8.2020 16:32

Jester: jopas sentään! Olipa tosi ihailtavaa sinnikkyyttä sinulta ja mikä onni, ettet antanut periksi. Voi tosiaan olla, että liian pieni vuoka aiheutti sen, ettei kakun kypsyminen tapahtunut optimaalisesti. Voisin lisätä ohjeeseen hieman haitaria vuoan kokoon. Joskus ilmoitettu koko ja todellinen mitattu koko saattavat erota toisistaan. Asia kannattaa varmistaa täyttämällä litramitan kanssa vuoka vedellä. Mieluummin liian iso kuin liian pieni vuoka!

Jester12.8.2020 23:05

Tämä on jostain syystä ollut minulle se The Epäonnen kakku. Olen tehnyt tämän useaan otteeseen ja onnistunut aikaisemmin vain kerran. Jostain syystä kakku on monesti tursunnut uunissa aivan liikaa yli äyräiden ja näin ollen mennyt aivan muusiksi.
En osaa sanoa, missä on kerta toisensa jälkeen mennyt vikaan, kun vuoankin tilavuus on ollut 2 litraa.

Tänään otin kuitenkin vielä uusiksi ja pienensin ohjeen aineksia 20% ja leivinjauheen määrää vielä hintsun enemmän ja mitä sainkaan? Täydellisen mehukkaan ja sopivasti kohoneen tiikerikakun! Totaalinen mysteeri tämä on ollut meikäläisen keittiössä, mutta viimein onnistui taas! Ja on niiin hyvää! 🙂

Kinuskikissa18.3.2016 22:17

Sirpa: hieno juttu! Iloitsen kanssasi onnistumisesta. 🙂

Sirpa Mäkelä18.3.2016 20:54

Kokeilin kakkureseptiä ja kylläpä maistui. Kaikki olisivat mielellään maistelleet enemmänkin. Tiikerin raidat tein vanhempien rouvien neuvolla:haarukalla pistellään kakkua, vähän samaan tapaan kuin leipää pistellään ennen paistoa. Ja raidat ovat täydelliset. Ennen pyöritin haarukkaa yms.nyt tiedän kakuntekijöiden salaisuuden.

Kinuskiemo22.12.2013 14:22

KINUSKIKEIJU:
Varo vain, Kahvikakut-kategoriasta saatat löytää jonkin muunkin, joka vie kielen mennessään. 😉

Kinuskikeiju22.12.2013 12:30

En ole koskaan ollut oikein kuivakakkujen ystävä, mutta leivoin tällä ohjeella tavallisen tiikerikakun sijaan. En ole ikinä maistanut näin hyvää kuivakakkua! Maistui myös mummille, joka pitää perinteisistä leivonnaisista, eikä ole kovin innokas kokeilemaan uusia reseptejä. Tämä vei perinteisen tiikerikakun paikan joulupöydässämme. Kakussa maistui nougat, mutta ei yhtään liikaa. Vaahdotin sokeria ja rasvaa kauan aikaa, kakusta tuli erittäin kuohkea ja mehevä. Tunti riitti hyvin paistamiseen, ei tullut yhtään kuivaa. Kiitos taas sinulle loistavasta reseptistä ja makeaa joulua!

Kinuskikissa18.11.2013 12:47

soja ja sid: ruokakaupoissa en ole nähnyt ja verkkokaupoista en ole etsinyt. Ihan sama kävi mielessä Koko suomi leipoo -jaksoa katsoessa: ihanan näköinen, mutta kotileipurin näkövinkkelistä harmillisen epärealistinen. Tekisi kovasti mieli tehdä nugaa-juttuja, mutta en jaksa lähteä erikseen tilaamaan. Lisäksi blogiohjeita tehdessä yritän ottaa huomioon, että ainekset olisivat suht helposti saatavilla. Eli vaihtoehdoksi jää käyttää patukkamuodossa myytävää Maraboun nougat’ta. Se on ihan ok niissä tapauksissa, että nugaata ei tarvita paljoa. Toivottavasti joku suklaan valmistaja hoksaisi äkkiä markkinaraon!!

soja17.11.2013 20:39

vähän samaa mietin, että mitä sen nougatin pitäs olla, kun siinä koko suomi leipoo ohjelmassa viimeksi suklaakakuissa siihen yhteen tuli sitä varsin paljon?

sid17.11.2013 17:26

Hei! Osaatko kertoa, onko Odense-nougatia saatavilla kaupoista Suomesta vai kenties ainoastaan verkkokaupoista? Myyvätkö suomalaiset verkkokaupat sitä? Kiitos!

Kinuskiemo8.8.2013 14:18

RAMU: 🙂

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Nougat-tiikeri

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Nougat-tiikeri

8.11.2008



Eräs uskomattoman ihana blogini lukija lähetti minulle yllätyksen: pari paketillista ehtaa nougat’ta uusien reseptien kehittelyyn. Tykkään tuunata tuttuja ohjeita, eikä nougat tehnyt yhtään pahaa tälle klassikolle. En ole muuten tainnut perustiikerikakkua koskaan ennen tehdäkään, noiden tavallisten kuivakakkujen tekijäksi kun minusta ei oikein ole. Yritin kissojen ja koirien kanssa etsiä tietoa oikeaoppisen kuvioinnin saloista. Jostain löytyi epämääräinen maininta kahdesta haarukasta ja siitä päättelemällä pääsin aika lähelle toivomaani lopputulosta. Ottakaa tästä ainakin se vinkki talteen (kts. vaihekuvat), vaikka ette itse reseptiä kokeilisikaan.

Tuhannet kiitokset vielä Jennille! <3

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 isoa tai 4 pientä/keskikokoista munaa
¾ dl maitoa
250 g nougat’ta (Maraboun Dubbel Nougat tai tässä Odense)
2 rkl kaakaojauhetta


Voitele ja korppujauhota 2-2,5 litran vetoinen kuivakakkuvuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kananmunat vaahtoon yksitellen. Lisää joukkoon vuorotellen maito ja kuivat aineet. Sulata nougat mikrossa ja sekoita sekin taikinaan.

Erota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe.

Lusikoi puolet vaaleasta taikinasta vuokaan ja tasoita pinta. Levitä sen päälle kaakaojauheella värjätty taikina ja sitten loput vaaleasta taikinasta.

Työnnä kaksi haarukkaa (mielellään puista – muutoin varo teflonpintaa) taikinaan siten, että ne uppoavat taikinaan reunojen läheltä ja yhtyvät toisiinsa vuoan pohjalla (haarukat muodostavat siis tietynlaisen kolmion). Vedä haarukat sitten samaa reittiä ylös ja nosta kunnolla pinnan yläpuolelle. Taikina tarttuu osittain haarukoihin. Irrota taikina haarukoista kyseiseen kohtaan ja jatka eteenpäin. Tee näitä pistoja mahdollisimman vieri viereen koko vuoan ympäri. Tasoita pinta lopuksi haarukalla.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Kumoa pian uunista ottamisen jälkeen. Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle koristeeksi tomusokeria.








Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 30 henkilölle 59

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Kahvikakut

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (59)

Kinuskikissa13.8.2020 16:32

Jester: jopas sentään! Olipa tosi ihailtavaa sinnikkyyttä sinulta ja mikä onni, ettet antanut periksi. Voi tosiaan olla, että liian pieni vuoka aiheutti sen, ettei kakun kypsyminen tapahtunut optimaalisesti. Voisin lisätä ohjeeseen hieman haitaria vuoan kokoon. Joskus ilmoitettu koko ja todellinen mitattu koko saattavat erota toisistaan. Asia kannattaa varmistaa täyttämällä litramitan kanssa vuoka vedellä. Mieluummin liian iso kuin liian pieni vuoka!

Jester12.8.2020 23:05

Tämä on jostain syystä ollut minulle se The Epäonnen kakku. Olen tehnyt tämän useaan otteeseen ja onnistunut aikaisemmin vain kerran. Jostain syystä kakku on monesti tursunnut uunissa aivan liikaa yli äyräiden ja näin ollen mennyt aivan muusiksi.
En osaa sanoa, missä on kerta toisensa jälkeen mennyt vikaan, kun vuoankin tilavuus on ollut 2 litraa.

Tänään otin kuitenkin vielä uusiksi ja pienensin ohjeen aineksia 20% ja leivinjauheen määrää vielä hintsun enemmän ja mitä sainkaan? Täydellisen mehukkaan ja sopivasti kohoneen tiikerikakun! Totaalinen mysteeri tämä on ollut meikäläisen keittiössä, mutta viimein onnistui taas! Ja on niiin hyvää! 🙂

Kinuskikissa18.3.2016 22:17

Sirpa: hieno juttu! Iloitsen kanssasi onnistumisesta. 🙂

Sirpa Mäkelä18.3.2016 20:54

Kokeilin kakkureseptiä ja kylläpä maistui. Kaikki olisivat mielellään maistelleet enemmänkin. Tiikerin raidat tein vanhempien rouvien neuvolla:haarukalla pistellään kakkua, vähän samaan tapaan kuin leipää pistellään ennen paistoa. Ja raidat ovat täydelliset. Ennen pyöritin haarukkaa yms.nyt tiedän kakuntekijöiden salaisuuden.

Kinuskiemo22.12.2013 14:22

KINUSKIKEIJU:
Varo vain, Kahvikakut-kategoriasta saatat löytää jonkin muunkin, joka vie kielen mennessään. 😉

Kinuskikeiju22.12.2013 12:30

En ole koskaan ollut oikein kuivakakkujen ystävä, mutta leivoin tällä ohjeella tavallisen tiikerikakun sijaan. En ole ikinä maistanut näin hyvää kuivakakkua! Maistui myös mummille, joka pitää perinteisistä leivonnaisista, eikä ole kovin innokas kokeilemaan uusia reseptejä. Tämä vei perinteisen tiikerikakun paikan joulupöydässämme. Kakussa maistui nougat, mutta ei yhtään liikaa. Vaahdotin sokeria ja rasvaa kauan aikaa, kakusta tuli erittäin kuohkea ja mehevä. Tunti riitti hyvin paistamiseen, ei tullut yhtään kuivaa. Kiitos taas sinulle loistavasta reseptistä ja makeaa joulua!

Kinuskikissa18.11.2013 12:47

soja ja sid: ruokakaupoissa en ole nähnyt ja verkkokaupoista en ole etsinyt. Ihan sama kävi mielessä Koko suomi leipoo -jaksoa katsoessa: ihanan näköinen, mutta kotileipurin näkövinkkelistä harmillisen epärealistinen. Tekisi kovasti mieli tehdä nugaa-juttuja, mutta en jaksa lähteä erikseen tilaamaan. Lisäksi blogiohjeita tehdessä yritän ottaa huomioon, että ainekset olisivat suht helposti saatavilla. Eli vaihtoehdoksi jää käyttää patukkamuodossa myytävää Maraboun nougat’ta. Se on ihan ok niissä tapauksissa, että nugaata ei tarvita paljoa. Toivottavasti joku suklaan valmistaja hoksaisi äkkiä markkinaraon!!

soja17.11.2013 20:39

vähän samaa mietin, että mitä sen nougatin pitäs olla, kun siinä koko suomi leipoo ohjelmassa viimeksi suklaakakuissa siihen yhteen tuli sitä varsin paljon?

sid17.11.2013 17:26

Hei! Osaatko kertoa, onko Odense-nougatia saatavilla kaupoista Suomesta vai kenties ainoastaan verkkokaupoista? Myyvätkö suomalaiset verkkokaupat sitä? Kiitos!

Kinuskiemo8.8.2013 14:18

RAMU: 🙂

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa