Norjalaiset ovat pullakansaa ja heidän ylpeytensä on tämä taivaallinen vanilja-kookospulla (skolebolle). Sille on tunnusomaista vanukasmainen vaniljatäyte, jota ympäröi kookoskuorrutus. Nimen taustalla on koululaisten tapa syödä pullia lounaan jälkiruokana. Vaniljapulliin ei voi olla törmäämättä Norjassa vieraillessaan. Niitä myydään kaikissa leipomoissa, ruokakaupoissa ja kahviloissa. Eikä ihme! Ne eivät ole nimestään huolimatta vain lasten herkkua, vaan kuuluvat kaikille pullan ystäville. 🟡 🟡 🟡
jenniemilie: Itse tapaan tehdä tämän tyyppisiä ”kolopullia” niin, että kohotan pullat ensin. Sitten teen kohonneisiin pulliin sormilla painellen kolon. Koska joskus kolon pohja yrittää vetäytyä takaisin ylöspäin, niin ennenkuin laitan täytettä, painan vielä uudestaan sopivan kokoisen juomalasin pohjalla kolon reilusti pohjaan asti.Tämä on toiminut.