12.12.2014   16 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton

Nekut


nekut

Kattilassa porisevan seoksen siirappinen tuoksu on huumaava – nyt tehdään nekkuja! Näistä aineksista syntyy makeaakin makeampi joulu. Rakenne on sopivan pehmeä myös pienemmän tonttuilijan hampaille. Säilytä nekut viileässä. Nekuissa käytettyjä puutikkuja saa leivontatarvikekaupoista.

20 kappaletta

2 dl kuohukermaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
1 ½ dl mantelirouhetta tai 2 dl mysliä (esim. Sysmän luomumysli, omena-karpalo)


Täytä reunallinen astia sokerilla.

Leikkaa leivinpaperista neliöitä (10 x 10 cm). Taivuta paperit tötteröiksi ja kiinnitä yläreunasta nuppineulalla. Upota kärki sokeriastiaan.

Mittaa kuohukerma, siirappi ja sokeri kattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes seos on 120-asteista. Jos sinulla ei ole paistolämpömittaria, tiputa nokare nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada vesi pois. Jos nokareesta saa pyöriteltyä pallon, seos on valmista.

Sekoita joukkoon mantelirouhe tai mysli. Lusikoi seos tötteröihin. Työnnä keskelle tikku.

Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Poista jähmettymisen jälkeen nuppineulat.

Ohje saattaa olla joillekin tuttu, sillä se on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä marraskuussa 2013.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
117 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit