07.02.2017   6 kommenttia

Nallakarhu


nallakarhu

Nimimerkki:

Nallakarhu

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Nallakarhu

Kuka olet?

Olen 28-vuotias leipomiseen hurahtanut perheenäiti. Asun Etelä-Pohjanmaalla aviomieheni sekä kahden (pian kolmen) lapsen kanssa. Koulutukseltani olen suurtalouskokki ja työkokemusta mm. ravintola- sekä meijerialasta.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Niin kuin varmasti monella muullakin, innostus ja perusopit leivontaan kumpuaa ihan lapsuudesta alkaen. Äiti ja mummu leipoivat lähes kaiken aina itse ja sain onnekseni olla mukana leivontapuuhissa ihan pienestä pitäen. Mutta ehkä joskus täysi-ikäisyyden kynnyksellä huomasin, että leipominen on myös oiva tapa päästää mielikuvitus ja oma taiteellinen puolensa valloilleen.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Pääsääntöisesti ehkä kerran tai kaksi viikossa, mutta välillä voi vierähtää parikin viikkoa leipomatta. Toisinaan taas tulee leivottua lähes päivittäin. Vanhin poikamme on innokas pikkuleipuri ja hänen kanssaan onkin viime aikoina tullut leivottua usein. Pidän kauniista asioista, joten uudet koristelutekniikat ja aiheet saavat mielikuvitukseni laukkaamaan ja uusia ideoita syntyykin nopeammin kuin ehtii toteuttaa.

Suosikkiraaka-aineesi?

Suklaat ja mascarpone-tuorejuusto.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Makeiden leivonnaisten suunnittelu ja koristelu. Mutta, ulkonäön lisäksi haluan, että leivonnainen myös maistuu, vähintäänkin yhtä hyvälle kuin näyttää. Eli jos pitää valita maun ja ulkonäön väliltä niin maku menee kuitenkin edelle.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Ensimmäisenä mieleeni tuli rakas muisto varhaislapsuudesta. Muistan myös mummuni leiponeen usein. Muistan elävästi tuvassa leijuvan pullan tuoksun, lämpimän ilmapiirin sekä kauniin hapsureunaisen leivontahuivin, joka mummulla oli tapanaan kietoa kiharoidensa suojaksi. Sain oman pienen nurkkauksen isolta puiselta leivinpöydältä, jossa tein pullapoikia rusinanapein. Samalla, kun mummu loihti maailman parhaita rusina-solmupullia.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Vaikka nykypäivä tarjoaakin mitä huikeimpia ja maittavimpia leivonnaisia, niin kyllä ne parhaat taitaa kuitenkin olla ne mummun rusina-solmupullat, mummun tiikerikakku ja äidin tekemä ananaskeikauskakku.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Veljeni oli muuttanut pois kotoa ja oli hänen syntymäpäivänsä. Kuulin, että hän oli tulossa käymään ja kovalla innolla ja kiireellä halusin leipoa hänelle kakun. Olin ehkä 6. luokkalainen tai siinä kieppeillä. Epäonnekseni unohdin taikinasta jauhot kokonaan ja pökkäsin uuniin pelkän muna-sokerivaahdon.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Kauniita pursotustekniikoita.

Jos sinun pitäisi kuvailla leivonnan merkitystä itsellesi yhdellä sanalla, mikä se olisi?

Intohimo.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Ei kyllä nyt tule mitään mieleen. 🙂

Heidiii… kysyi sinulta: Jos saisit nyt leipoa jotain, kenen kanssa jakaisit tekemäsi leivonnaisen?

Rakkaan aviomieheni. Kello on niin paljon, että jos NYT leipoisin jotain, tekisin jotain suolaista herkkua iltapalaksi hänelle.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Jos saisit leipoa ihan kenelle tahansa henkilölle maailmassa, ihan mitä tahansa, niin kenelle leipoisit ja mitä?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

On kovin vaikea valita yhtä. Mutta perheemme ja vieraidemme suuressa suosiossa on jo pitkään ollut maitoon ja runsaaseen voihin leivotut voisilmäpullat. Tarkkaa ohjetta ei ole antaa, sillä pullat syntyvät yleensä näppituntumalla ja rakkaudella.

Mutta juhlapöytämme varma vetonaula on ollut MinttuDomino-Pätkiskakku, jota ei ikinä ole paljon jäänyt. Ohjeen tarkkaa alkuperää en tiedä, mutta itse olen saanut sen vuosia sitten rakkaalta ystävältäni. Kiitos siitä hänelle. Monet juhlat on kyseisen kakun parissa juhlittu.