Tämän kakun teemaksi muodostui Muumilaakson pelottavat otukset, sillä Pikku Myy -kakun jälkeen moni jäi haikailemaan Muumi-aihetta esimerkiksi poikien juhliin. Erityisesti Mörkö ja hattivatit nousivat esiin. Mörkö on hahmoista kammottavin, omille tyttärilleni vähän liiankin pelottava hahmo. Kun menossa oli ikävaihe, jossa katsottiin Muumilaakson tarinat -sarjaa, Mörkö-jaksot ohitettiin ja muistakin jaksoista aina varmistettiin ”eihän tässä ole Mörköä”.

Haisuli on omalla tavallaan veikeä hahmo, joka myös lukeutuu Muumilaakson ”pahiksiin”. Haisuli on enemmän pikkurikollinen ja keppostelija kuin varsinaisesti pelottava hahmo. Mörön kohdatessaan Haisuli ottaisi jalat alleen, niinpä kakussakin se luikkii pakoon. Huomasin vasta kuvaa katsoessani, että en tehnyt Haisulille suuta, joka olisi voinut antaa ilmeeseen ripauksen lisää ilkikurisuutta. Täydentäkää te siis tämä yksityiskohta. 🙂

Nämä kaikki hahmot olisi kiva tehdä joskus omina kakkuinaan. Ajattelin kuitenkin, että tästä on helppo poimia oma suosikki ja keskittyä halutessaan siihen. Kakku sopisi myös Halloween-juhliin, sillä amerikkalaista Halloween-perinnettä voi hyvin täydentää suomalaisilla piirteillä.