08.07.2017   11 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä,  Leivokset,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Mutakakku-tötteröt


Tämän tapaisia uunissa paistettavan leivonnaisen ja jäätelövohvelin yhdistelmiä on näkynyt ulkomaisilla leivontasivustoilla, mutta tekeminen on tyssännyt yhteen asiaan: vohveli on ollut tasaisella pohjalla varustettu kuppi, jollaisia meiltä ei saa. Nyt kuitenkin sain Kinuskiemon kautta käsiini ruotsalaisen Allers-lehden (36/2016), jossa oli hyödynnetty perinteistä kartion mallista vohvelia. Niksinä oli pystyttää vohvelit alempana kuvassa näkyvään asetelmaan kuivakakkuvuokaan. Tämä toimi tosi hyvin ja näin syntyvä mutakakun ja jäätelötötterön risteytys oli mieletön menestys lasteni kaveripiirissä. Pursotin päälle kermavaahtoa, mutta vallan hyvin sen tilalle voisi laittaa perinteisemmän ratkaisun eli jäätelöpallon.

Vinkki: Vohveleita saa isoista ruokakaupoista myös gluteenittomina! Voit korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Varmistathan myös koristelussa nonparellien gluteenittomuuden.

10 vohvelia
(paistamiseen tueksi kuivattuja herneitä)

Taikina:

100 g tummaa suklaata
75 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja

Pursotus:
2 dl vispikermaa
1 tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ystävänpäivä-nonparelleja


Aseta vohvelit pystyyn kuivakakkuvuokaan. Kaada vohveleiden väliin kuivattuja herneitä, jotta vohvelit pysyvät tukevasti pystyssä tai tue vohvelit alumiinifolion avulla.

Laske isoon kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai täytä kulho kiehuvalla vedellä. Laita paloiteltu suklaa ja voi toiseen, teräksiseen kulhoon, joka mahtuu vedellä täytetyn kulhon sisään. Sekoittele, kunnes suklaa ja voi ovat sulaneet.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Lisää lopuksi suklaa-voiseos nuolijalla rauhallisesti käännellen. Täytä vohvelit taikinalla (voit laittaa taikinaa reilumminkin kuin kuvassa, sillä taikina ei juurikaan kohoa uunissa).

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. (Jos uunisi polttaa paistokset herkästi pinnasta, voit laittaa vohveleiden suojaksi folion.) Täytteen on tarkoitus jäädä sisältä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita pursotuspussiin erikoistylla (Russian Bulbous) tai tavallinen tähtitylla ja pursota jokaiseen tötteröön muhkea ruusuke (bulbous-tyllan käytöstä löydät opastusvideon kukkurakakun kohdalta). Ripottele pinnalle nonparelleja.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
58 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit