Vaahtokarkkeja tuoreista mustikoista! Tämä ajatus on takonut päässäni keväästä asti, jolloin ahersin hedelmäsoseesta tehtävää vaahtokarkkireseptiä Unelmien Talo&Koti -lehden kevätliitettä varten. Viimein mustikka-aika koitti ja pääsin makeiden keitosteni äärelle. Tein vaahtokarkkini mökillä tavallisella liedellä, kun kotikeittiössäni on käytössä induktioliesi. Tämä toi hieman eri perspektiiviä reseptiin. Siinä missä kotiliedelläni lämpötila kohoaa hyvin nopeasti vaadittavaan 127 asteeseen, tavallisella liedellä keittäminen vaati hyvin paljon pidemmän ajan. Ensimmäinen erä epäonnistuikin siitä syystä, että valkuaisvaahto ehti lässähtää totaalisesti ennen kuin mustikkaseoksen keittoaika oli täynnä. Pitkän keittoajan vuoksi myös seoksen sekoittelu oli tärkeää, jotta mustikka ei jämähtänyt kattilan pohjalle. Tästä syystä kirjoitin ohjeen hieman eri tavalla kuin taannoisen hedelmävaahtisten reseptin. On pienempi paha aloittaa valkuaisten vaahdotus hieman liian myöhään kuin liian aikaisin. Ja mieluummin sekoittelee tiheään kuin riskeeraa pohjaan palamisella.

Sovella tätä reseptiä rohkeasti myös muista kauden marjoista!