Pullataikinaan leivottu mustikkapiirakka on klassikko, jolla on oma vankka kannattajakuntansa. Itselleni tämä versio on syystä tai toisesta jäänyt vieraammaksi, kunnes toinen tyttäristäni (8 v.) korjasi tilanteen tänä kesänä. Mökillä tyttö kuuli mummin ja vaarin suunnittelevan mustikkametsään lähtöä. Oli tiedossa monta tuntia metsässä tarpomista, mutta tyttö vaati päästä mukaan. Marjat oli poimittava ja sen hän halusi tehdä itse. Itse poimitut mustikat olivat vasta ensimmäinen näytös. Käsikirjoitus oli hahmottunut jo matkalla metsään. Mustikoista hän haluaisi leipoa näitä pieniä mustikkapiirasia. Mallikuvan hän etsi minulle netistä ja resepti suunniteltiin yhdessä. Tytön oma projekti sai hienon ja herkullisen päätöksen ja muisto siitä jää elämään meidän kaikkien mieliin.

mustikkapulla-vaihe2

Mustikkapiiraset

Vinkki: Maidottomassa ruokavaliossa maidon voi korvata vedellä ja voin tilalla käyttää maidotonta margariinia. Tarvittaessa kananmunan voi jättää pullataikinasta kokonaan pois.

16 kappaletta

Taikina:
½ annosta pullataikinaa

Täyte:
½ dl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoja
4 dl mustikoita

Pinnalle:

1 muna
sokeria


Valmista pullataikina erillisen ohjeen mukaan puolikkaana annoksena. Yhdistä täytteen sokeri ja perunajauhot keskenään ja sekoita mustikoiden joukkoon.

Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko. Jaa tanko 16 yhtä suureen palaan.

Pyörittele paloista pullia. Asettele pullat väljästi pellille leivinpaperin päälle.

Kasta juomalasin pohja jauhoissa ja paina pullien keskelle kuopat. Voitele reunat munalla. Levitä keskelle täytettä.

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.

mustikkapulla-vaihe1

Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Ripottele ennen tarjoilua pinnalle sokeria.

Valmiista pullista osan tyttö paketoi lahjoiksi läheisille.

mustikkapulla-vaihe3