10.08.2017   12 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Mustikkakukko eli rättänä


Mustikkakukko eli rättänä on perinteinen savolainen herkku, jossa mustikkatäyte on piilossa ruistaikinan välissä. Resepti on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Itse käytin rukiin rinnalla hieman vehnäjauhoja, mutta myös ruis-ohrayhdistelmä on yleinen. Jos tämä perinneleivonnainen on vielä kokematta, niin suosittelen leipomaan sitä vaikka Suomen juhlavuoden kunniaksi!


Taikina:

300 g voita
1 ½ dl sokeria
5 dl ruisjauhoja
1 ½ dl vehnäjauhoja (tai ohrajauhoja)
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte:
8 dl mustikoita
½ dl perunajauhoja
1 rkl sokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos voivaahtoon muutamassa erässä.

Voitele uunivuoka (ovaali vuoka 15 x 22 cm, korkeus 5,5 cm). Painele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Yhdistä täyteainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Painele päälle loput taikinasta.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
52 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit