Ainekset:
1 ½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
1 rkl perunajauhoja
50 g voita *)
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
5 munaa
2 ¼ dl sokeria

*) Maidottomassa versiossa korvaa maidottomalla margariinilla.


Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi munavaahtoon puolet jauhoseoksesta ja lisää tämän jälkeen puolet salmiakkikiisselistä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen loput jauhoseoksesta ja kiisselistä.

Kaada taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa samantien toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi salmiakkipohjasta. Anna pohjan jäähtyä.