Kesälaitumilla ollessa on ehditty useampaankin otteeseen mustikkametsään ja sen seurauksena testattu erilaisia mustikkaohjeita. Tämä resepti on oikeastaan yhdistelmä monesta blogissa jo nähdystä mustikkareseptistä, joista jokaisesta poimin jonkin mieleen jääneen osasen mukaan. Tässä nuo inspiraationa käyttämäni ohjeet:
Nopea marja-kauraherkku
Murun mustikkamuffinssit
Vaniljainen marjapiirakka
Vaikka lempimarjani puolukan aika on sylissä, niin mustikkaistakin leipomista tekee mieli. Tämän piirakan tein ekaa kertaa. On aika paljon erilainen kuin ennestään tutut mustikkapiirakan muodot.
Taikina ohjeen mukainen, mutta vaniljajugurtin sijaan laitoin Valion vaniljakreemiä, jota oli kotona valmiiksi.
Paistoin piirakan irtopohjavuoassa, jonka vuorasin leivinpaperilla. Sisämitta on vuoassani 22 cm, mikä muuten yllätti minut, koska olen aina pitänyt tuota vanhaa vuokaani 24-centtisenä.
Paistoin ensin alatasolla 30 min, sitten lisäsin Mascarponea nokareina. Siihen olin sekoittanut sokerin, vaniljasokerin ja 1rkl perunajauhoja. Laitoin tyhjän pellin suojaamaan pintaa liialta kuumuudelta.
25 min kuluttua vielä lisäsin Mascarpone-nokareita ja laitoin piirakan takaisin uuniin suojapellin alle siten, että virrat pois ja uuninluukku rakosellaan. Toivoin, ettei juusto sula ihan täysin ja samalla sitä, että piirakka olisi keskeltäkin kypsä.
Pidin vuokaa noin ehkä 7 min, otin pois uunista ja ripotin vielä mustikoita pinnalle.
Vielä en tiedä, onko piirakka kypsää keskeltäkin. Paistui ainakin ajallisesti reilusti. Tämä piirakkanihan on vuoastani johtuen paksumpi kuin ohjeen mukaisesti piirakkavuoassa paistettuna olisi. Siksikin paistoin reilun tovin 😀