Kesälaitumilla ollessa on ehditty useampaankin otteeseen mustikkametsään ja sen seurauksena testattu erilaisia mustikkaohjeita. Tämä resepti on oikeastaan yhdistelmä monesta blogissa jo nähdystä mustikkareseptistä, joista jokaisesta poimin jonkin mieleen jääneen osasen mukaan. Tässä nuo inspiraationa käyttämäni ohjeet:
Nopea marja-kauraherkku
Murun mustikkamuffinssit
Vaniljainen marjapiirakka
Vinkit:
- Valitse vuoaksi normaalia piirakkavuokaa (24 cm) isompi vuoka tai vaihtoehtoisesti tavallista korkeareunaisempi vuoka.
- Luksusversio piiraasta syntyy käyttämällä tuorejuuston tilalla mascarponejuustoa. Mascarpone sulaa uunissa, joten lusikoi se piirakan päälle paistamisen jälkeen tai tarjoile erikseen piirakan lisukkeena.
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g vaniljajugurttia
4 dl mustikoita
Kuorrute:
75 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl mustikoita
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vuorotellen vaniljajugurtin kanssa taikinaan. Kääntele lusikalla joukkoon mustikat.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lusikoi kauraseos taikinan päälle. Lisää vaniljatuorejuusto nokareina. Ripottele pinnalle desi mustikoita.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.