Muistaako joku munaliköörin makuisen Mövenpick-jätskin? Minulla ei ole tarkkaa mielikuvaa, koska se poistui markkinoilta, mutta pitkälti 20 vuotta siitä lienee, kun tätä herkkua tuli viimeksi maistettua. Se oli Mövenpickin suklaajätskin ohella ehdoton lempparini, parasta jätskiä mitä voi olla. Tästä muistosta lähti kehkeytymään ajatus kakusta, jonka valmistin Kinuskikissan 5-vuotissynttäreiden kunniaksi.
Yksi teistä lukijoista pyysi minua ideoimaan käyttöä koristelussa näkyville suklaalastuille. Nyt ne pääsivät kakun päälle, mutta niitä olisi voinut käyttää myös täytteessä. Lastuja saa ainakin prismoista, ne löytyvät kaakaojauheiden vierestä.
Likööri-suklaakakku
Pohja:
300 g dominoita
75 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista
200 g ranskankermaa
½ dl ruokosokeria
2 dl munalikööriä (Bols Advocaat)
1 ½ dl tummaa suklaarouhetta
Koristelu:
suklaalastuja
ananaskirsikoita
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja muutaman sentin matkalta reunoille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita ranskankerman joukkoon ruokosokeri. Kuumenna munalikööri kiehuvaksi. Huom! Nosta kattila heti liedeltä, kun likööri pulpahtaa, sillä se alkaa kuumetessaan sakeutua. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kuuman liköörin joukkoon. Nosta kattila hetkeksi aikaa takaisin liedelle ja sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet liköörin joukkoon.
Yhdistä likööriliivateseos ja ranskankerma. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Sekoita täytteeseen lopuksi valkuaisvaahto ja suklaarouhe.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaalastuilla ja ananaskirsikoilla.
Toffee: loistavaa! 🙂