Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Munaliköörikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Munaliköörikakku

17.10.2012

Muistaako joku munaliköörin makuisen Mövenpick-jätskin? Minulla ei ole tarkkaa mielikuvaa, koska se poistui markkinoilta, mutta pitkälti 20 vuotta siitä lienee, kun tätä herkkua tuli viimeksi maistettua. Se oli Mövenpickin suklaajätskin ohella ehdoton lempparini, parasta jätskiä mitä voi olla. Tästä muistosta lähti kehkeytymään ajatus kakusta, jonka valmistin Kinuskikissan 5-vuotissynttäreiden kunniaksi.

Yksi teistä lukijoista pyysi minua ideoimaan käyttöä koristelussa näkyville suklaalastuille. Nyt ne pääsivät kakun päälle, mutta niitä olisi voinut käyttää myös täytteessä. Lastuja saa ainakin prismoista, ne löytyvät kaakaojauheiden vierestä.

Likööri-suklaakakku

Pohja:
300 g dominoita
75 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista
200 g ranskankermaa
½ dl ruokosokeria
2 dl munalikööriä (Bols Advocaat)
1 ½ dl tummaa suklaarouhetta

Koristelu:
suklaalastuja
ananaskirsikoita


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja muutaman sentin matkalta reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kuohukerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita ranskankerman joukkoon ruokosokeri. Kuumenna munalikööri kiehuvaksi. Huom! Nosta kattila heti liedeltä, kun likööri pulpahtaa, sillä se alkaa kuumetessaan sakeutua. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kuuman liköörin joukkoon. Nosta kattila hetkeksi aikaa takaisin liedelle ja sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet liköörin joukkoon.

Yhdistä likööriliivateseos ja ranskankerma. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Sekoita täytteeseen lopuksi valkuaisvaahto ja suklaarouhe.


Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaalastuilla ja ananaskirsikoilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 35

Ainesosat

LikööriSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (35)

Kinuskikissa11.7.2015 11:31

Toffee: loistavaa! 🙂

Toffe10.7.2015 18:04

teen sen tänään kun reseptiä pitää muokata ja huomen maistan, pistän reseptin tänne maistamisen jälkeen.

Kinuskikissa10.7.2015 12:20

Toffe: Olisipa kyllä huippua tehdä tuota munaliköörijäätelöä itse. Kiitti ideasta!

Toffe10.7.2015 12:02

Muistan todella tuon jäätelön, tänään juuri hilpasin alkoon sitä hakemaan.. Olen innostunut nyt tekemään noita jäätelöitä ja päätin tenhdä kahdenlaista jäätelöä munalikööristä, mutta mun täytyy muuttaa tuota jäätelöohjetta kun sitä laitan joukkoon..
joten täytyy kai tää kakkukin tehdä kun sitä sen verran jää pulloon..
Itse teen monista likööreistä juustokakkuja, viimeksi tein Pinacoladasta siitä sai myö tosi raikkaan ja mahtavan makuisen juustokakun, enää en murenna keksiä vaan teen kuivakakun irtopohjavuokaan saa tehtyä 3 juustokakkua siitä pohjasta..

suvikettu9.12.2012 10:18

Olen tehnyt tämän kakun jo kahdesti. Se on saanut kiitosta kaikilta. Kahvipöydässä ymmärtää sen hyvän maun siinä vaiheessa kun ihmiset alkavat ottamaan kolmatta kertaa sitä lisää. 😉
Viimeisessä kakussa munalikööriä ei ollut jäljellä enää kuin puolitoista desiä. Lisäsin täytteeseen yhden kananmunan valkuaisen enemmän eli 3, korvaamaan tuon puuttuvan puolikkaan desin. Maku oli edelleenkin oikein hyvä.
Kiitos Kinuskikissalle tästä(kin) hyvästä ohjeesta. 🙂

Kinuskiemo30.11.2012 18:55

ELWIRA:
Hienoa! 🙂 Mietinkin, ettei kakku Amarulalla voi pahasti pieleen mennä. Nyt tuumasta toimeen kaikki, jotka eivät ole munalikööristä olleet kovin ihastuneita!

Elwira30.11.2012 15:50

Itse asiassa uteliaisuus vei voiton ja kokeilinkin jo Amarulaa. En tiedä miltä kakku maistuu alkuperäisellä liköörillä, mutta tämä oli taivaallista, namia isolla N:llä

Kinuskiemo30.11.2012 13:50

ELWIRA:
Samantyyppisiä likööreitä ovat molemmat. Muistan nähneeni Amarulaa kakkuohjeissa, joten empimättä lähtisin kyllä itse kokeilemaan.

Elwira29.11.2012 22:54

Toimisikohan ohje, jos munaliköörin tilalle vaihtaisi Amarula-liköörin?

fanikatti11.11.2012 22:50

Mymala, ”liian hyvää”, sait ylipuhuttua! Yllytyshullu kun olen, niin se on tämä sitten seuraavaksi. Ja kiitos varoituksesta, montakohan kuntarajaa on ylitettävä? 😉

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Munaliköörikakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Munaliköörikakku

17.10.2012

Muistaako joku munaliköörin makuisen Mövenpick-jätskin? Minulla ei ole tarkkaa mielikuvaa, koska se poistui markkinoilta, mutta pitkälti 20 vuotta siitä lienee, kun tätä herkkua tuli viimeksi maistettua. Se oli Mövenpickin suklaajätskin ohella ehdoton lempparini, parasta jätskiä mitä voi olla. Tästä muistosta lähti kehkeytymään ajatus kakusta, jonka valmistin Kinuskikissan 5-vuotissynttäreiden kunniaksi.

Yksi teistä lukijoista pyysi minua ideoimaan käyttöä koristelussa näkyville suklaalastuille. Nyt ne pääsivät kakun päälle, mutta niitä olisi voinut käyttää myös täytteessä. Lastuja saa ainakin prismoista, ne löytyvät kaakaojauheiden vierestä.

Likööri-suklaakakku

Pohja:
300 g dominoita
75 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 valkuaista
200 g ranskankermaa
½ dl ruokosokeria
2 dl munalikööriä (Bols Advocaat)
1 ½ dl tummaa suklaarouhetta

Koristelu:
suklaalastuja
ananaskirsikoita


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja muutaman sentin matkalta reunoille.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kuohukerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita ranskankerman joukkoon ruokosokeri. Kuumenna munalikööri kiehuvaksi. Huom! Nosta kattila heti liedeltä, kun likööri pulpahtaa, sillä se alkaa kuumetessaan sakeutua. Purista liivatelehdistä vesi ja lisää kuuman liköörin joukkoon. Nosta kattila hetkeksi aikaa takaisin liedelle ja sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet liköörin joukkoon.

Yhdistä likööriliivateseos ja ranskankerma. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Sekoita täytteeseen lopuksi valkuaisvaahto ja suklaarouhe.


Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele suklaalastuilla ja ananaskirsikoilla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 35

Ainesosat

LikööriSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (35)

Kinuskikissa11.7.2015 11:31

Toffee: loistavaa! 🙂

Toffe10.7.2015 18:04

teen sen tänään kun reseptiä pitää muokata ja huomen maistan, pistän reseptin tänne maistamisen jälkeen.

Kinuskikissa10.7.2015 12:20

Toffe: Olisipa kyllä huippua tehdä tuota munaliköörijäätelöä itse. Kiitti ideasta!

Toffe10.7.2015 12:02

Muistan todella tuon jäätelön, tänään juuri hilpasin alkoon sitä hakemaan.. Olen innostunut nyt tekemään noita jäätelöitä ja päätin tenhdä kahdenlaista jäätelöä munalikööristä, mutta mun täytyy muuttaa tuota jäätelöohjetta kun sitä laitan joukkoon..
joten täytyy kai tää kakkukin tehdä kun sitä sen verran jää pulloon..
Itse teen monista likööreistä juustokakkuja, viimeksi tein Pinacoladasta siitä sai myö tosi raikkaan ja mahtavan makuisen juustokakun, enää en murenna keksiä vaan teen kuivakakun irtopohjavuokaan saa tehtyä 3 juustokakkua siitä pohjasta..

suvikettu9.12.2012 10:18

Olen tehnyt tämän kakun jo kahdesti. Se on saanut kiitosta kaikilta. Kahvipöydässä ymmärtää sen hyvän maun siinä vaiheessa kun ihmiset alkavat ottamaan kolmatta kertaa sitä lisää. 😉
Viimeisessä kakussa munalikööriä ei ollut jäljellä enää kuin puolitoista desiä. Lisäsin täytteeseen yhden kananmunan valkuaisen enemmän eli 3, korvaamaan tuon puuttuvan puolikkaan desin. Maku oli edelleenkin oikein hyvä.
Kiitos Kinuskikissalle tästä(kin) hyvästä ohjeesta. 🙂

Kinuskiemo30.11.2012 18:55

ELWIRA:
Hienoa! 🙂 Mietinkin, ettei kakku Amarulalla voi pahasti pieleen mennä. Nyt tuumasta toimeen kaikki, jotka eivät ole munalikööristä olleet kovin ihastuneita!

Elwira30.11.2012 15:50

Itse asiassa uteliaisuus vei voiton ja kokeilinkin jo Amarulaa. En tiedä miltä kakku maistuu alkuperäisellä liköörillä, mutta tämä oli taivaallista, namia isolla N:llä

Kinuskiemo30.11.2012 13:50

ELWIRA:
Samantyyppisiä likööreitä ovat molemmat. Muistan nähneeni Amarulaa kakkuohjeissa, joten empimättä lähtisin kyllä itse kokeilemaan.

Elwira29.11.2012 22:54

Toimisikohan ohje, jos munaliköörin tilalle vaihtaisi Amarula-liköörin?

fanikatti11.11.2012 22:50

Mymala, ”liian hyvää”, sait ylipuhuttua! Yllytyshullu kun olen, niin se on tämä sitten seuraavaksi. Ja kiitos varoituksesta, montakohan kuntarajaa on ylitettävä? 😉

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa