25 kappaletta
Taikina:
1,5-kertainen annos rahka-voitaikinaa
Täyte:
5 kananmunaa
1 ½ dl keittämätöntä puuroriisiä
1 sipuli
1 dl tilliä
1 ¼ dl valkosipuli-yrttimaustettua ranskankermaa (Crème Bonjour Cuisine)
1 tl aromisuolaa
valkopippuria
Voiteluun:
1 kananmuna
Valmista rahka-voitaikina puolitoistakertaisena annoksena erillisen ohjeen mukaan.
Keitä kananmunat koviksi (n. 8 minuuttia). Keitä riisi kypsäksi suolatussa vedessä.
Hienonna kananmunat haarukalla. Silppua sipuli ja tilli. Yhdistä kaikki täyteainekset keskenään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 50 x 50 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy taikinapyörällä 25 neliöksi.
Jaa muna-riisitäyte neliöiden päälle.
Taita reunat täytteen päälle pituussuunnassa ja nipistä tiukasti yhteen.
Käännä rullat ympäri. Nipistä päät kiinni ja taita uloke pasteijan alle. Kuvioi päädyt halutessasi haarukalla.
Vedä veitsellä viiltoja pasteijoiden päälle.
Voitele munalla. Laita pasteijat pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
mari-johanna: vai meinasivat pasteijat häipyä parempiin suihin! Mieltä toki lämmittää, että noin hyvin nuorisolle maistui! Onneksi pakastetaikinat on hyvä vaihtoehto. Tsemppiä muuttoon!
mari-johanna
Tämän vanhan ohjeen kaivoin eilen esiin kun aloin leipoa munariisi pasteijoita pakkaseen varastoon viikon päästä häämöttälle muutolle.Saa muuttomiehet sitten keiton oheen muutakin… 🙂
Ja siinähän meinasi käydä huonosti…nuoriso olisi popsinut yksi kerrallaan ne suuhunsa,väliin piti mennä! 🙂
Nyt asioiden nopeuttamiseksi tein pasteijat valmiista torttutaikinasta, mutta silti maistui…! 🙂
PS. Saatiin sinne pakkaseenkin onneksi jokunen!
ansku01: voitaikinallakin onnistuu. Rahkan voisi korvata esimerkiksi turkkilaisella jugurtilla.
ansku01: voitaikinaa voi käyttää. Itsekin olen voitaikinaan tehnyt näitä ja vastaavia. Jogurtista en tiedä, ei ole osunut silmiini ohjeissa.
Kävisikö tähän myös normaali voitaikina tai voisiko rahkan taikinassa korvata esim.jogurtilla tai vastaavalla….
KINUSKIKEIJU:
Minun laskujeni mukaan (kuori)taikinaan tarvittaisiin 3/4 ja täytteeseen puolet ohjeessa ilmoitetuista ainemääristä.
Meille riittäisi puolikas annos, eli 12-13 kappaletta pasteijoita. Alanko laskeskelemaan ja teen taikinan 3/4 -kertaisena, vai teenkö suoraan yhden annoksen taikinaa? Tulisiko taikinakuorista silloin liian paksuja?
Nämä sopivat kahvipöydän suolaiseksi loistavasti. Ovat juuri sopivan täyttäviä niin että makealle kakullekin jää tilaa. Myös lapsivieraat tykkäsivät. Helppo ja hyvä resepti ja hyvät vaihekuvat.
SATALAPPUNEN:
Kaupan voitaikina pelastaa tilanteen monesti, niin tässäkin. Herkuttelemaan pääset helpommin ja nopeammin, kun taikinantekovaihe jää pois. Nyt vain hihat heilumaan! 🙂
oi,tuli nälkä tätä ohjetta katsoessa!:) Voiko näitä herkkupaloja tehdä kaupan voitaikinasta? en millään jaksaisi ruveta tuota taikinaa vaivaamaan…/:
Teinpä yhden satsin pakkaseen vierasvaraksi (ja illan herkuksi) 🙂 Täyte on aivan ihanaa, olisin voinut mättää sen suoraan kulhosta!! Taikinaki on herkullinen, mutta itselläni jäi liian ”löysäksi”, mikä vaikeutti kaulimista. Pasteijoista tuli aika isoja, melkeen puolet pienemmät olisi riittäneet… Nams !
Voi pojat nämä on hyviä! Pehmeitä ja maukkaita. Päätin saman tien, että en enää kinkku- tai jauhelihapasteijoita vääntele, vaan teen aina näitä 😉
TIIKERIKAKKU:
Kyllä pakastaminen onnistuu. Varmaan yhtä hyvin kummallakin tavalla. Kuten joulutortut. Niitä on kaupassa pakastimessa sekä valmiiksi paistettuina että taikinaversioina.
Tiikerikakku
Aivan ihanan kuuloinen resepti! Minulla olisi sellainen kysmys, että mitenköhän näiden pakastaminen onnistuu? Kannattaako ensin paistaa laittaa sitten pakkaseen vai pakastaa kypsentämättöminä ja laittaa sitten pakkasesta suoraan uuniin. Tämmöisiä olisi mukava olla pakkasessa valmiina jos pasteijahimo yllättää:)
Taas kiitän vaihekuvista! Tällaiselle huonolle suunnittelijalle hyvät ohjeet miten homma sujuu käytännössä sukkelasti. Tulee isompikin määrä samalla vaivalla. Sait innostumaan viime hetkellä. 🙂
Punajuurimuffinssit tein jo pakkaseen. Makua testasin, meheviä ja maukkaita olivat. Kiva että voi tehdä jotain etukäteen. Näitä teen huomenissa muna-riisillä ja osaan laitan kinkkua. Helppoja ja varmasti hyviä. Kiitos kokeneiden suosituksista!
Pola
Aivan mahtava ohje! Taidankin kokeilla tätä kasvispasteijoina
Samoin minä pruukaan tehdä rahkavoitaikinan aina itse ja olen tehnyt sen vuosia juuri tällä ohjeella. Osaan ainoastaan suositella!
Joka joulu perinteisesti teen rahkaVOItaikinan itse. Tuossa on hyvä malli miten saa pasteijat siististi ja nätisti umpeen. Vaihtoehtoisesti täytteen sekaan voi nyt sitten heittää joululta jääneitä savu- ja graavilohia. Kinkkuakin on vielä uudeksi vuodeksikin, voisi maistua pasteijoiden täytteenäkin.
Täytyypä kokeilla, sillä itse olen ainoastaan tehnyt liha pasteijoita! 🙂 näyttää oikein hienolta!