Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Mudcake with Snow

23.11.2010

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/mudcake1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/mudcake1-300x225.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2010/11/mudcake2-300x225.jpg
60 min Keskitaso 16 henkilölle 124

Avainsanat

MutakakkuSuklaakakku

Ainesosat

MarenkiSuklaa

Kategoriat

KahvikakutMuut juhlapöydän kakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(21)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Mudcake eli mutakakku

Muunna reseptiämukaan.
16HENKILÖLLE 16 HENKILÖLLE
16 henkilölle

Taikina

150 g Fazerin tummaa leivontasuklaata

150 g voita tai margariinia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

4 munaa

2 1/2 dl sokeria

Marenki

4 valkuaista

1 dl sokeria

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

undefined

Mudcake eli mutakakku

Muunna reseptiämukaan.
16HENKILÖLLE 16 HENKILÖLLE
16 henkilölle

Taikina

150 g Fazerin tummaa leivontasuklaata

150 g voita tai margariinia

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

4 munaa

2 1/2 dl sokeria

Marenki

4 valkuaista

1 dl sokeria

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (sisä 23 cm, ulko 24 cm)   

Vinkki

  • Voit valmistaa mutakakun jo edellispäivänä. Säilytä jääkaapissa. Jos kuorrutat kakun marengilla, tee se vasta ennen tarjoilua.
  • Perinteinen lisuke mutakakulle on vaniljajäätelö tai kermavaahto. Jätä tällöin marenki pois ja ripottele jäähtyneen kakun koristeeksi tomusokeria. Kermavaahdon voi toki levittää kakun päällekin ”lumeksi”.
  • Kakun on tarkoitus jäädä sisältä raa’aksi. Uuni ja vuoka kuitenkin vaikuttavat paistoaikaan, joten käytä kypsyyden tunnusteluun kakku- tai cocktail-tikkua.
  • Koska täyte on uunista otettaessa löysää, kannattaa kakun antaa jäähtyä vuoassa hetki. Kakun saa siirrettyä helpommin tarjoilulautaselle, kun pohjan peittää ennen paistamista leivinpaperilla.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

TAIKINA. Paloittele suklaa mikrokulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen.

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voi- ja suklaasula keskenään.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa.

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-30 minuuttia. Mutakakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman raa’aksi.

Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

MARENKI. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa.

Levitä/pursota marenki kakun päälle.

Laita uuniin (200 astetta) n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/gluteenittomat-kauraruudut-resepti.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/03-0-0095.jpegWiltonin shottilasivuokahttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotit
Näytä lisää

Kommentit (124)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskiemo
27.4.2019 20:21

Sari: Kyllä voi. Marenki-, kermavaahto- tai muu kuorrute/koristelu kuitenkin vasta sulatuksen jälkeen. Muistelen itsekin kokonaisen kakun pakastaneeni, yli jääneitä palasia useasti. Useimmiten kakku katoaa parempiin suihin, ennenkuin ehtii pakastimeen.😊

Sari Saarinen
27.4.2019 10:18

Voiko mutakakun pakastaa? Nuoremme haluaa tämän kevään yo-juhliinsa mutakakkua ja vieraita tulossa sen verran, että useamman kakun pääsen leipomaan. Enkä uskalla ihan edelliseen päivään jättää 😉

Kinuskikissa
10.1.2019 17:23

soja 👍

soja
Kinuskileipomo soja
8.1.2019 20:42

tällä herkuteltiin tänään, ja ai että, olipa taas Hyvää!

Kinuskikissa
7.6.2018 22:56

Hienoa kuulla, soja, että onnistui pieneltä koululaiseltakin! Mikäs makeampaa kuin aloittaa kesäloma mutakakulla herkutellen. 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
6.6.2018 21:33

Viikonloppuna herkuteltiin tällä, kun ekanluokan hienosti selvittänyt tytär tahtoi leipoa suklaata valuvaa kakkua =).Äitinä vastasin vain paistamisesta. Hyvää tuli ja varmasti toistekin tehdään!

Kinuskikissa
9.5.2018 10:12

Anna Maria: minulla oli tosiaan käytössä lautanen, joka on paistonkestävää materiaalia. Mitä tahansa tarjoilulautasta ei toki uuniin voi tuikata. Mariksella oli hyviä vinkkejä sinulle!

maris
Kinuskileipomo maris
8.5.2018 16:46

Anna Maria: Kinuskikissan käyttämän tarjoilulautasen uuninkestävyyteen en osaa ottaa kantaa, mutta mielestäni kakun voi kuorruttaa niin, että kakku on vielä vuoassaan, tai ainakin pohjaosan päällä. Sitten vain kuorrutettu kakku uuniin ritilän/pellin päälle hetkeksi. Ja kun marenki on saanut väriä, niin sitten kakun voi siirtää vuoan pohjaosan päältä tarjoilulautaselle. Eli kakkua ei missään vaiheessa tarvitse kumota, jos on irtopohjavuoka käytössä. Ainakaan itse en koskaan kumoa. Leikaan tai pingotan vuoan pohjan peitoksi leivinpaperin, jolloin kakku on helpompi siirtää vuoasta tarjoilulautaselle. Tämän vinkin Kinuskikissa tuossa ohjeen alussa antaakin (vinkki 4).

Anna Maria
8.5.2018 11:28

Onko lautanen, jolle kakku on siirretty uunin kestävä? En uskalla laittaa tarjoilulautastani uuniin, koska siinä ei ole merkintää että kestäisi niin kuumassa, ja irtopohjavuoan päällä taas ei oikein viitsi tarjoilla, näyttää rumalta. Mutta pitäähän kakku kääntää ylösalaisin pois irtopohjavuoasta ennen marengin laittoa, eli miten tämä nyt oikein toimii?

Kinuskikissa
17.7.2016 22:51

Irppa: en usko, että sillä 5 minuutilla on vaikutusta kakun rakenteeseen varsinkaan, kun kakku on kylmä. Siinä ajassa se ei ehdi edes lämmetä – ja jos ehtii, niin sehän on vain hyvä juttu, sillä rakenne samalla pehmenee. 🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (8)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2447_IMG-20190710-WA0006_400x400.jpgsojaKesäinen mutakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_juhannuksen-seutu-2019-002_400x400.jpgmari-johannaSynttäri eväät
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20170923_1736251_400x400.jpgmari-johannaMutakakku vaniljavaahdolla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17012_IMG_2328_400x400.jpgEmmaMutakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19732_image137_400x400.jpgKeittiökoira3/4 Mudcake with snow
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2075_Mutakakku_400x400.jpgSikiMutakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16866_suklaaunelma2_400x400.jpgTerisSuklaaunelma
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/12071_mudcake_400x400.pngvillakoiraMudcake ilman lunta

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa