6.3.2014
Valmista tumma sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan.
Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.
Tee täyte persikoista tai muista hedelmistä. Säästä liemi kostutukseen tai käytä kostukkeena hedelmämehua.
Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta.
Levitä päälle puolet täytteestä.
Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä. Säästä hieman täytettä kakun pinnalle.
Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Tasoita kakun pinta lopulla täytteellä.
Nosta kakku jääkaappiin, jotta täytekerrokset jähmettyvät.
Kuorruta kakku mustalla sokerimassalla (kuvitettu kuorrutusohje löytyy ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen). Toivottavasti sinulle ei osu viallista ja liian jäykkää massaa, kuten tässä -> *rits*!
Kauli sininen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi.
Leikkaa levy vinoneliöiksi.
Liimaa neliöt sokerikuorrutteella kakun reunoille.
Kauli pinkki massa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä eri paksuisia, toisesta päästä kapeampia suikaleita. Asettele ne kakun päälle.
Kauli valkoinen sokerimassa levyksi ja leikkaa siitä monster high -logon muotoinen pala (apuna voi käyttää netistä tulostettua mallia).
Tee loput yksityiskohdat jäljellä olevista massoista.
Nosta koriste kakun päälle.
Voiko kaksi 250g mustaa sokerikuorrute pkt yhdistää vai onko ne vaikea muovata yhtenäiseksi jotta saa rypyttömän ja kauniin levyn?
Hannuli: Mukavaa kuulla,että saatoin olla avuksi ja että ehdimme ajoissa neuvojemme kera. Hyvä että kakku onnistui! 🙂
750 gr oli tosiaan ihan riittävä määrä. Mari-Johanna ehti jo auttaa pulmapalstalla, kun pelkäsin että tuo 750 gr ei riitä. Mutta kakku onnistui muutoinkin hyvin 🙂
Hannuli: tuolla määrällä on hyvä lähteä liikkeelle. Itse käytän aina melko reilusti massaa, jotta ei ole niin justiinsa sen asettelun kanssa. Kaiken lisäksi massa on helpompi saada siistiksi, kun on vähän varaa alareunoissa.
Teen sunnuntaiksi 5 munan sokerikakun, johon laitan kinuski-puolukkatäytteen. Kuorrute on monster high -tyyliä (ilman logoa). Paljonko varaan mustaa sokeri/kaulintamassaa tuon kokoiseen kakkuun? Onko 750 grammaa sopiva määrä? Koristeisiin tulee sitten muita värejä 🙂 Vielä myös venkslaan kaulintamassan värjäämisen ja valmiin mustan sokerimassan välillä, molemmissa vaihtoehdoissa kun on ne omat hyvät puolensa.
KatjaP.: sokerikreemi levitetään siis kakun pintaan ennen sokerimassan laittamista. Lisätietoa löydät kohdasta Kakunkuorrutteet -> Sokerikreemi. 🙂
Millainen määrä kreemiä olisi sopiva sekoittaa kakun päälle jäävään täytteeseen vai laitanko sitä siis koko täytteeseen?
KatjaP.: voit tehdä kakun jo perjantaina valmiiksi. Teen itsekin yleensä kaiken mahdollisen edellisenä päivänä, sillä juhlapäivänä on kaikenmoista touhua muutenkin. Joskus kuorrutteet saattavat valuttaa nestettä kakkulautaselle, joten jos haluat pelata varman päälle, voit laittaa sokerimassan alle sokerikreemiä.
Ajattelin tehdä tämän kakun lauantaina tyttäreni 7v. synttäreille. Voiko kakun tehdä kokonaisuudessaan koristeluiden kera jo edellispäivänä, vai ottaako kosteutta tms., mitä pitäisi ottaa huomioon?
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Piia Kirkkala: Kyllä voit yhdistää. Onnistuu hyvin kun yhdistät paketit huolella muovaamalla keskenään ja vasta sitten lähdet kaulitsemaan! 🙂