Pohjasta kuvioiduilla suklaamuoteilla saa eri värisiä suklaita käyttämällä tosi näyttäviä konvehteja. Pelkkä valko- ja tumman/maitosuklaan yhdistelmäkin antaa upean lopputuloksen. Valkosuklaata värjäämällä saa vielä enemmän variaatioita.
4.12.2008
Katso ensin yleiset ohjeet muoteilla tehtävistä konvehdeista. Muistathan suklaan temperoinnin!
Muotin täyttäminen tehdään useammassa osassa. Sulata ensin muotin pohjalle, kuvioituun osaan tuleva suklaa. Käyttäessäsi valkosuklaata, voit värjätä sitä sekoittamalla suklaasulaan pasta-, tomu- tai suklaaväriä.
Jos muotin kuvio on hyvin yksityiskohtainen, kannattaa täyttäminen tehdä pussin avulla. Tässä käytössä kertakäyttöiset suklaan pursotuspussit, joista leikataan saksilla halutun kokoinen suu auki. Myös minigrip-pussi tai pursotuspussi+tylla-yhdistelmä toimii (tyllana esim. 2 mm kirjoitustylla). Suklaan saa kaadettua pursotuspussiin siististi asettamalla pussi isoon lasiin.
Ruusukuvioinen konvehtivuoka löytyi Confetista.
Kun pohjan kuvio on täytetty, kopsauta konvehtivuokaa hieman ilmakuplien poistamiseksi. Laita vuoka sitten jääkaappiin muutamiksi minuuteiksi. Suklaa jähmettyy nopeasti ja tämän jälkeen voi jatkaa seuraavalla värillä.
Varsinaisen muotin täyttämisen voi tehdä pursotuspussin avulla, mutta tässä vaiheessa suklaan lusikoiminenkin onnistuu.
Kun muotti on täynnä, pinta tasoitetaan konvehtivuokaa heiluttamalla. Samalla mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Halutessasi voit täyttää muotit reilulla kädellä, kaapia ylimääräiset pois lastalla tai palettiveitsellä ja käyttää ne sitten uusiin konvehteihin.
Laita valmiit konvehdit jääkaappiin jähmettymään. Irrota konvehdit laittamalla konvehtivuoka ylösalaisin leivinpaperin päälle ja venyttämällä kutakin muottia auki niin, että konvehti tipahtaa pois.
Valmis konvehti hivelee monia aisteja. 🙂
Pitääkö valkosuklaakin temperoida ? Koska valkossuklaa eihän ole tavallaan suklaata… ;D
Ihania!
IHANIA! :P<3 oooot toooosi mahtava leipuri!
Aijaa. 😀 Mistäs olen mahtanut löytää sellaisen ohjeen kun tehdään sellaisia sydämen muotoisia Dajmeja? 😀 Täytyy koittaa jostakin ettiä 🙂
Karlo: dajmia en kyllä tunnusta tehneeni, vaikkakin mielessä on erittäin vahvasti ollut. 🙂
Mihis Dajm ohje on mennyt? 🙂 En löydä täältä mistään ja ajattelin tehdä niitä taas. :))
minnu: vaikkapa Confetista.
mistä saa ostettua noita muotteja?
pikkusisko: ainakin voin suositella noita turkinpippuri-valkosuklaakonvehteja, hyvä yhdistelmä minun mielestäni. Lisäksi voi käyttää esimerkiksi hasselpähkinälastuja. Niistä tulee ohjekin joulun alla. Kuivatut marjatkin sopivat ja erilaiset karkit!
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Otin vähän lisää selvää temperoinnista ja sain selville että valkosuklaa kin täytyy temperoida