04.12.2008   42 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset

Moniväriset konvehdit


Pohjasta kuvioiduilla suklaamuoteilla saa eri värisiä suklaita käyttämällä tosi näyttäviä konvehteja. Pelkkä valko- ja tumman/maitosuklaan yhdistelmäkin antaa upean lopputuloksen. Valkosuklaata värjäämällä saa vielä enemmän variaatioita.

Katso ensin yleiset ohjeet muoteilla tehtävistä konvehdeista. Muistathan suklaan temperoinnin!

Muotin täyttäminen tehdään useammassa osassa. Sulata ensin muotin pohjalle, kuvioituun osaan tuleva suklaa. Käyttäessäsi valkosuklaata, voit värjätä sitä sekoittamalla suklaasulaan pasta-, tomu- tai suklaaväriä.

Jos muotin kuvio on hyvin yksityiskohtainen, kannattaa täyttäminen tehdä pussin avulla. Tässä käytössä kertakäyttöiset suklaan pursotuspussit, joista leikataan saksilla halutun kokoinen suu auki. Myös minigrip-pussi tai pursotuspussi+tylla-yhdistelmä toimii (tyllana esim. 2 mm kirjoitustylla). Suklaan saa kaadettua pursotuspussiin siististi asettamalla pussi isoon lasiin.

Ruusukuvioinen konvehtivuoka löytyi Confetista.

Kun pohjan kuvio on täytetty, kopsauta konvehtivuokaa hieman ilmakuplien poistamiseksi. Laita vuoka sitten jääkaappiin muutamiksi minuuteiksi. Suklaa jähmettyy nopeasti ja tämän jälkeen voi jatkaa seuraavalla värillä.

Varsinaisen muotin täyttämisen voi tehdä pursotuspussin avulla, mutta tässä vaiheessa suklaan lusikoiminenkin onnistuu.

Kun muotti on täynnä, pinta tasoitetaan konvehtivuokaa heiluttamalla. Samalla mahdolliset ilmakuplat hajoavat. Halutessasi voit täyttää muotit reilulla kädellä, kaapia ylimääräiset pois lastalla tai palettiveitsellä ja käyttää ne sitten uusiin konvehteihin.

Laita valmiit konvehdit jääkaappiin jähmettymään. Irrota konvehdit laittamalla konvehtivuoka ylösalaisin leivinpaperin päälle ja venyttämällä kutakin muottia auki niin, että konvehti tipahtaa pois.

Valmis konvehti hivelee monia aisteja. 🙂

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat