Kesällä, mökillä (ja toki muulloinkin jos siltä tuntuu) saa päästää itsensä vähän helpommalla ja koota kakun helpoista raaka-aineista. Tämä kakku on laadittu niitä hetkiä varten, kun haluaa kestittää vieraat tai oman väen hyvin, mutta jättää aikaa itselle, perheelle ja kesästä nauttimiselle.
Maustetun rahkan voi korvata muillakin mauilla, kuten vanilja- tai sitruunarahkalla. Halutessasi keksien olevan rapeita, tarjoile kakku heti. Keksit pehmenevät nopeasti, mikä muuttaa hieman kakun luonnetta, mutta ne säilyvät kivoina sattumina vaikka seuraavanakin päivänä tarjoiltuna.
Murokeksi-mansikkakakku
Pohja:
3 kpl valmiita kakkupohjia (Boström) tai 1 vaalea levykakkupohja
Kostutus:
1 ¾ dl appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
Täyte:
7 dl kuohukermaa (tai 5 dl kevytvispiä)
½ dl sokeria
½ dl vaniljasokeria
2 prk (á 200 g) valkosuklaa-limerahkaa
500 g tuoreita mansikoita
2 pkt (à 195 g) Muro-keksejä (Fazer)
sitruunamelissan lehtiä
Käytä valmiita kakkupohjia tai leikkaa levykakkupohjasta kaksi n. 8 x 30 cm kokoista levyä.
Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää joukkoon valkosuklaa-limerahka.
Leikkaa mansikat siivuiksi. Voit säilyttää osan päälle tulevista marjoista kokonaisina.
Jaa yksi valmispohja kahtia ja laita tarjoilulautaselle peräkkäin yksi kokonainen ja yksi puolikas pohja. Kostuta appelsiini-sitruunamehulla.
Levitä päälle neljäsosa täytteestä. Asettele täytteen päälle murokeksejä.
Peitä keksit neljäsosalla täytettä ja laita täytteen päälle puolet mansikoista.
Nosta päälle seuraava kakkupohja (kokonainen ja puolikas samaan tapaan kuin aiemmin). Kostuta.
Laita päälle kerrokset samaan tapaan kuin edellä: täyte, murokeksit, täyte, mansikat. Asettele mansikoiden lomaan koristeeksi murokeksejä ja sitruunamelissaa.
Jo viime kesänä tämä oli työlistalla,kesä meni ja kakku jäi tekemättä! Nyt perjantaina saimme vieraita….
Yksinkertaista, nopeaa ja hyvää! 🙂
Itse laitoin mansikkarahkaa lime rahkan sijaan,ei muita muutoksia. Ja kyllä maistui! 🙂