13.11.2019   21 kommenttia Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Leivokset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokkasuukot


Joulupuu on rakennettu herkullisesta mokkamarenkivaahdosta ja valkosuklaakuorrutteesta. Koreat joulukuusisuukot kaunistavat jouluista kahvipöytää! Jos haluat yksinkertaistaa reseptiä, kuorruttamisen voi jättää pois ja koristella siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.

Kahvin maun aikaansaamiseksi pikakahvijauheesta (”murukahvi”) on tehty erittäin vahva seos. Keittämällä näin vahvaa kahvia on vaikeaa saada. En suosittele lisäämään marenkivaahtoon tätä enempää nestettä, jotta vaahto ei menetä rakennettaan. Suukkoja voi maustaa monella muullakin tapaa. Kahvin sijaan voit lisätä marenkivaahtoon aromeja, kaakaojauhetta tai mausteita (esimerkiksi piparkakkumaustetta). Ruokosokeri antaa makua, mutta voit käyttää sen tilalla myös valkoista sokeria. Kuorrute onnistuu myös maitosuklaasta tai tummasta suklaasta.

Suukkojen kanssa on mahdollista ennakoida valmisteluita kahdella tavalla. Marenkivaahto jäädytetään pakastimessa, joten suukot voi tehdä kuorruttamista vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Kuorrutetut suukot säilyvät jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään, joten tätäkään vaihetta ei tarvitse jättää tarjoilupäivään.

Suukkojen leivontavideon löydät Kinuskikissan Instagram-profiilin kohokohdista.

  • 16 Marie-keksiä
  • Mokkamarenkivaahto:
  • 2 rkl vettä
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 4 valkuaista
  • 2 ½ dl ruokosokeria

*) Vaikka pastavärit sopivat lähes kaikkiin tilanteisiin, tässä kohtaa nimenomaan geeliväri on toimiva.

  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon kahvijauhe.
  • Laita isoon kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Laita valkuaiset ja ruokosokeri reilun kokoiseen teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle vesihauteeseen (vatkauskulhon ei tarvitse koskettaa vettä). Vatkaa valkuaisvaahtoa kuumassa vesihauteessa noin 10 minuuttia, kunnes vaahdon lämpötila on 60 astetta. Ota kulho kattilan päältä ja jatka vatkaamista, jotta vaahto jäähtyy. Lisää samalla vahva kahvi. Lopeta vatkaaminen, kun vaahto on yhä kiiltävää, mutta pysyy jo selvästi muodossaan. Käytä marenkivaahto samantien.
  • Laita marenkivaahto isoon pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota vaahdosta keksien päälle korkeita kekoja kierteisellä pursotuksella. Jäähdytä huoneenlämmössä ja laita suukot sitten pakastimeen jäätymään.
  • Laita paloiteltu valkosuklaa ja rypsiöljy lautaselle ja sulata mikrossa matalalla lämmöllä (n. 180 W). Värjää geelivärillä vaaleanvihreäksi. Dippaa jäiset suukot suklaakuorrutteessa niin, että pinta peittyy joka kohdasta. Ripottele pinnalle koristeita. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Odota, että suukot ovat sulaneet sisältä saakka ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Vaativampi

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat