Joulupuu on rakennettu herkullisesta mokkamarenkivaahdosta ja valkosuklaakuorrutteesta. Koreat joulukuusisuukot kaunistavat jouluista kahvipöytää! Jos haluat yksinkertaistaa reseptiä, kuorruttamisen voi jättää pois ja koristella siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.

Kahvin maun aikaansaamiseksi pikakahvijauheesta (”murukahvi”) on tehty erittäin vahva seos. Keittämällä näin vahvaa kahvia on vaikeaa saada. En suosittele lisäämään marenkivaahtoon tätä enempää nestettä, jotta vaahto ei menetä rakennettaan. Suukkoja voi maustaa monella muullakin tapaa. Kahvin sijaan voit lisätä marenkivaahtoon aromeja tai mausteita (esimerkiksi piparkakkumaustetta). Ruokosokeri antaa makua, mutta voit käyttää sen tilalla myös valkoista sokeria. Kuorrute onnistuu myös maitosuklaasta tai tummasta suklaasta.

Suukkojen kanssa on mahdollista ennakoida valmisteluita kahdella tavalla. Marenkivaahto jäädytetään pakastimessa, joten suukot voi tehdä kuorruttamista vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Kuorrutetut suukot säilyvät jääkaapissa hyvin seuraavaan päivään, joten tätäkään vaihetta ei tarvitse jättää tarjoilupäivään.

Taio kuusilla tunnelma joulupöytään! 🎄 🎄 🎄 🎄