Joulu syntyy itse tekemällä: leipoen, koristellen ja herkutellen. Joulumuistoista rakkaimmat liittyvät pipareiden leipomiseen, jossa parasta on yhdessä tekeminen. Tänä vuonna sain kunniatehtävän suunnitella uudenlaisen piparitaikinan kaikille kahvin ystäville yhteistyössä Pauligin kanssa.

Aloitin tehtävän jo syyskuussa opiskellen ja tutkiskellen, miten kahvin maku tulisi parhaiten esiin joulupipareissa. Päädyin lopulta käyttämään kahvijauhetta sellaisenaan piparitaikinassa muiden mausteiden tapaan. Tästä piparit saivat myös hauskan lookin, kun kahvi pilkutti taikinaa.

Valmiin piparkakkumausteseoksen käyttäminen tuo helpotusta taikinan valmistamiseen. Seoksissa on paljon eroja, mutta Santa Marian seoksessa on minusta täydellinen yhdistelmä eri piparkakkumausteita – mukana myös lempimausteeni kardemumma.

Maun kannalta kuorrute on tärkeässä roolissa. Se tehdään Juhla Mokka -kahvista. Maitokahvin väristä kuorrutetta voi sävyttää elintarvikeväreillä.

Tänä vuonna Juhla Mokka -pakkaus muistuttaa piparkakkutaloa. Siitä lähti ajatus myös näiden pipareiden koristeluun. 🏠 Yksiulotteisten piparitalojen koristelu on hauskaa, kun jokaisesta talosta voi tehdä eri näköisen. Talojen tekemiseen ei tarvita edes muotteja. Halutessasi voit tehdä kärkeen aukon ennen paistamista, jolloin taloja voi ripustaa vaikka joulukuuseen.

Huomaathan, että piparit onnistuvat myös vegaanisina! Tähän liittyen lukaise huomiot ainesluettelon yhteydestä.