25.04.2019   5 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokkapalajäätelö


Ruokakaupoissa näkee välillä tuotteita, jotka on nimetty klassikon mukaan (esimerkiksi karkkimaku tai leivonnainen), mutta maussa ei ole tietoakaan siitä, mitä nimi antaa ymmärtää. En hyväksy yhtään tällaisesta mielikuvilla ”harhauttamista”! Kun lähdin suunnittelemaan mokkapalan makuista jäätelöä, tuli mieleen kaksi erilaista ratkaisutapaa. Niistä toinen on nyt tässä ja toisen tulen luultavasti toteuttamaan myöhemmin. Ajatus lähti vuodenvaihteessa julkaisemistani pakastusvideoista (Instagram Stories). Sain lukemattomia viestejä siitä, että mokkapalat ovat parhaimmillaan aavistuksen jäisinä. Miksi en perustaisi koko reseptiä tälle ajatukselle! Mokkapalat ovat tässä siis jäätelöstä erillisenä, joskin kohmeisena, kerroksena. Yhdistelmä vaniljajäätelön kanssa on pettämätön!


Vinkki!
Lue resepti alusta loppuun, sillä vaiheiden järjestys ja ajoitus ovat ratkaisevia tarjoiluhetken kannalta. Jos haluat valmistaa jäätelön täysin valmiiksi etukäteen, etenet hieman eri tavalla.

  • Jäätelökerros:
  • n. 1 ½ litraa vaniljakermajäätelöä *)
  • Pohja:
  • 100 g voita
  • ¾ dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl maitoa
  • Kuorrutus:
  • 50 g voita tai margariinia
  • 3 dl tomusokeria
  • 2 rkl kahvia
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta
  • nonparelleja ja koristerakeita

*) Tässä on käytetty valmista vaniljajäätelöä, mutta voit tehdä jäätelöä helposti kotonakin. Ohjeen vaniljajäätelöön löydät puffet-jäätelökakun reseptistä. Voit tehdä tuossa reseptissä mainitun annoksen sellaisenaan.

  • Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Tässä käytetyn ovaalin muotoisen uunivuoan mitat ovat leveimmästä ja pisimmästä kohdasta 20 x 30 cm.
  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta pohja leivinpaperin päällä vuoasta. Anna pohjan jäähtyä.
  • Kun vuoka on jäähtynyt paistamisen jäljiltä, täytä se jäätelöllä. Leikkaa yksi vaniljajäätelöpaketti noin viiteen osaan. Peitä vuoan pohja viipaleilla. Leikkaa toisesta paketista täydentäviä paloja reunoille. Tasoita pinta. Nosta vuoka pakastimeen, jotta se jäätelö kovettuu uudelleen.
  • Laita pohja jäätelökerroksen päälle ennen kuin alat valmistaa kuorrutetta. Nosta takaisin pakastimeen. HUOM! Jos haluat valmistaa jäätelön täysin valmiiksi, kuorruta ja pakasta pohjaosa erikseen. Teet siis erillisen mokkapalakerroksen, jonka nostat jäätelön päälle vasta ennen tarjoilua.
  • Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu. Levitä sitten pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja/koristerakeita. Siirrä vielä hetkeksi aikaa takaisin pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy. Jäätelö on tarjoiluvalmista noin 10 minuuttissa.
  • Jos pakastit mokkapalakerroksen erikseen, ota se sulamaan noin 45 minuuttia ennen tarjoilua – se saa jäädä kuitenkin himean kohmeiseksi. Tarkka sulamisaika riippuu niin pakastimen kuin huoneilman lämpötilasta. Testaamiseen voi käyttää cocktailtikkua. Siirrä jäätelökerroksen päälle juuri ennen syömistä.

Valmistusaika: 75 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
22 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan kaupan loka-arvonta

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat