26.06.2020   32 kommenttia Kategoria: Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Mokka-Bebet


Tämä resepti on alun perin julkaistu blogissani vuonna 2007, mutta uudistin ohjeen nyt täysin, optimoiden taikinan, täytteen ja kuorrutteen mittasuhteet, joista olikin tullut aiemmin palautetta. Täytekeksejähän nämä ovat, mutta bebe-leivoksiksi ne olin nimennyt makuun ja ulkonäköön vedoten, joten pidetään kiinni vanhasta nimestä. Näin kirjoitin reseptistä 13 vuotta sitten, pienten kaksosvauvojen äitinä:

”Suhtaudun aina innolla resepteihin, jotka mahdollistavat valmistamisen hyvissä ajoin etukäteen. Kultainen periaatteeni arjessa pärjäämiseen varsinkin kahden vauvaikäisen kanssa onkin ”ennakoi, ennakoi, ennakoi”. Kutsujen tarjoilujen kanssa on lähes välttämätöntä, että mahdollisimman paljon on tehty valmiiksi – tytöt kyllä pitävät ihanalla tavallaan huolen siitä, että äiti tekee muutakin kuin häärää keittiössä. Niinpä siis tykästyin näihin mokkaleivonnaisiin, joiden pakastaminenkin onnistuu. Leivos sulaa kahvipannun onnellisesti poristessa. Testattu on ja toimii ihanasti!”

48 kappaletta

Mokka-täytepikkuleivät

Pohja:
200 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Mokkakreemitäyte:
1 ½ dl sokeria
2 ½ rkl perunajauhoja
1 dl vahvaa kahvia
1 ½ dl kuohukermaa
200 g huoneenlämpöistä voita

Kuorrute:
250 g tomusokeria
¾ dl vahvaa kahvia
hasselpähkinöitä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin noin tunniksi – tämä helpottaa huomattavasti taikinan työstämistä varsinkin lämpimällä säällä.

Kauli taikina reilusti jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla (5-6 cm) pikkuympyröitä. Laita pellille leivinpaperin päälle. Helteellä leipoessa saatat joutua välillä kovettamaan taikinaa uudelleen jääkaapissa.

Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia. Pikkuleipien ei tarvitse saada juurikaan väriä. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kattilassa. Keitä vahva kahvi laittamalla 1,5 mitallista kahvijauhetta yhtä kuppia kohden. Lisää kahvi ja kerma kattilaan. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Ota heti liedeltä ja jäähdytä huolellisesti huoneenlämpöiseksi. Vatkaa voi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kiisseli pienissä erissä.

Levitä pikkuleipien päälle täytettä ja paina toiset puoliskot kanneksi. Anna kovettua jääkaapissa.

Yhdistä kuorrutteen tomusokeri ja kahvi. Kuorrute on sopivan paksuista, kun se levitettäessä jää sileäksi, mutta ei valu yli reunojen. Viimeistele leivonnaiset hasselpähkinöillä (kuorrute jähmettyy melko nopeasti, joten hoida tämä vaihe muutama pikkuleipä kerrallaan).

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat