Mustikkakukko eli rättänä on perisuomalainen kesäherkku Savosta. Kinuskikissan ”mordernimpi kukko” on saanut vaikutteita korvapuustista ja ruiskuoren tilalla on kanelitäytteestä ja vaaleasta piirakkataikinasta tehtyjä kierteitä.
Pohja:
1 pkt (380 g) Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa
Pinta:
1 pkt (380 g) Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa
30 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
Täyte:
¾ dl sokeria
3 ½ rkl perunajauhoja
1 litra mustikoita
Tarjoiluun:
vaniljakastiketta
Ota pakastetaikinat sulamaan huoneenlämpöön.
Kauli pinnalle tuleva taikina 0,5 cm paksuksi, 17 cm leveäksi levyksi. Yhdistä voi, fariinisokeri ja kaneli ja levitä seos taikinalevyn päälle. Kääri rullalle. Nosta rulla pakastimeen kohmettumaan noin puoleksi tunniksi. Leikkaa sitten 8 mm paksuiksi viipaleiksi.
Aseta viipaleet leivinpaperin päälle vieri viereen. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli päältä niin, että viipaleet litistyvät ja tarttuvat toisiinsa. Jatka kaulimista, kunnes levy laajenee reilusti vuoan halkaisijan kokoiseksi. Ota leivinpaperi päältä. Leikkaa levystä ympyrä. Voit käyttää apuna nurinpäin käännettyä piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm). Jämäpalat voit paistaa pikkuleiviksi.
Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Yhdistä sokeri ja perunajauhot ja sekoita mustikoiden joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Kumoa päälle kanelitaikina.
Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut sopivasti väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
soja & Hyvän Haltija ❤️😊
sojan kotikeittiö
ai että mitä täältä löytyykään! Pari päivää poissa koneen ääreltä ja juuri sopivasti ensimmäiset mustikkalitrat kerättynä, tätä kokeillaan!
Varmasti menee kokeiluun, näyttää niin hyvältä. Teen tuoreista mustikoista, kunhan mustikat kypsyvät.
Pihkamarja: toivottavasti tänä kesänä on luvassa ruusuisempia kokemuksia! 😊 Ei tarvitse lisätä perunajauhoja pakastemustikoiden kanssa.
Pihkamarja
Näyttää ihanalta. Korvapuustit ja mustikkakukko ovat molemmat suuria heikkouksiani, tämä on kyllä erittäin vaarallinen resepti. Historiani mustikan kanssa ei ole kamalan ruusuinen, mutta menee kyllä varmaan kokeiluun.
Jos käyttää pakastemustikkaa, tarvitseeko perunajauhon määrää lisätä?