07.08.2016   4 kommenttia Kategoria: Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Mochi-jäätelöpallot


mochi

Mochi on japanilaista riisimassaa, jota syödään sellaisenaan tai käytetään osana makeisia. Tyypillinen täyte on paputahna tai jäätelö. Leivonnainen on helppo muokata vegaaniseksi ja tai gluteenittomaksi valitsemalla täytteeseen ruokarajoitteisiin sopivan vaihtoehdon. Kasvipohjaisten jäätelöiden tarjonta on nykyään runsasta.

Japanissa mochin valmistamiseen käytetään makeaa riisijauhoa. Tätä reseptiä on muokattu toimimaan meiltä saatavista tavallisista riisijauhoista. Kriittisin vaihe on kypsentäminen mikrossa: kuumennus on osattava lopettaa oikealla hetkellä. Valkoista massaa voi värjätä elintarvikeväreillä tai tässä reseptissä käytetyllä vihreällä matcha-jauheella.

10-12 kappaletta

Taikina:
2 dl riisijauhoja
1 ½ dl sokeria
½ tl matcha-teejauhetta
2 dl vettä

Täyte:
0,5 l (vegaanista/gluteenitonta) mansikkajäätelöä

Lisäksi:
perunajauhoja


Ota jäätelöstä jäätelökauhalla palloja. Laita pallot pieniin paperisiin muffinivuokiin ja nosta pakastimeen muutamaksi tunniksi. Säädä pakastin jäädytysteholle, jotta pallot kovettuvat kunnolla.

mochi-vaihe-6

Sekoita riisijauhot, sokeri ja matcha-teejauhe mikronkestävässä kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Teejauheen sijaan voit värjätä seoksen tässä vaiheessa elintarvikevärillä.

mochi-vaihe mochi-vaihe-2

Lämmitä taikinaa mikrossa sekoittelematta, kunnes se on reunoilta kuivahtanut, mutta keskeltä yhä hieman taikinainen (esim. 900 W 2 min 30 s). Taikina ei saa kuivua liikaa, mutta ei myöskään jäädä liian löysäksi. Sekoittele reippaasti lusikalla käännellen ja painellen, kunnes saat reunat ja keskiosan sekoittumaan tasaiseksi, paksuksi tahnaksi.

mochi-vaihe-3 mochi-vaihe-4

Laita leivinpaperin päälle reilusti perunajauhoja. Painele taikina tiiviiksi kiekoksi. Suojaa tuorekelmulla.

mochi-vaihe-5

Kun taikina on jäähtynyt hieman, mutta on kuitenkin yhä lämmintä, kauli se perunajauhoja apuna käyttäen levyksi. Ota muotilla (halkaisija 10 cm) ympyröitä. Suojaa kelmulla estääksesi kuivahtaminen.

mochi-vaihe-7 mochi-vaihe-8

Aseta jäätelöpallo taikinaympyrän keskelle ja painele reunat tiiviisti pallon ympärille. Laita pallot leivinpaperilla vuoratulle alustalle ja nosta pakastimeen pariksi tunniksi. Jäätelö sulaa nopeasti, joten pidä osa palloista työskentelyvaiheessa pakastimessa.

mochi-vaihe-9

Ohje on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehden Kinuskikissan leivontakoulussa numerossa 01/2016.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
28 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat