Mochi on japanilaista riisimassaa, jota syödään sellaisenaan tai käytetään osana makeisia. Tyypillinen täyte on paputahna tai jäätelö. Leivonnainen on helppo muokata vegaaniseksi ja tai gluteenittomaksi valitsemalla täytteeseen ruokarajoitteisiin sopivan vaihtoehdon. Kasvipohjaisten jäätelöiden tarjonta on nykyään runsasta.
Japanissa mochin valmistamiseen käytetään makeaa riisijauhoa. Tätä reseptiä on muokattu toimimaan meiltä saatavista tavallisista riisijauhoista. Kriittisin vaihe on kypsentäminen mikrossa: kuumennus on osattava lopettaa oikealla hetkellä. Valkoista massaa voi värjätä elintarvikeväreillä tai tässä reseptissä käytetyllä vihreällä matcha-jauheella.
Reiska: jauhomerkillä voi olla hyvinkin paljon merkitystä. Käyttämäsi tuotteen nimi viittaa siihen, että sinulla on ollut karkeampi seos. Muistelen riisijauhon olleen enemmän pulverimaista laadultaan. Nyt en kyllä enää yhtään muista, mistä sitä aikanaan ostin. Sen verran pitkä aika vierähtänyt…