Tämänvuotisen vappukakkuni nimi viittaa reseptin amerikkalaisiin vaikutteisiin, vaikka nimi onkin oma päähänpistoni. Täysin tuulesta temmattu viittaus Mississippiin ei kuitenkaan ole, sillä Mississippi Mud Cake on hyvinkin tunnettu suklaakakkuihanuus. Tuon suklaakakun kolme leimallisinta ainesosaa ovat suklaa (tai kaakao), vaahtokarkit ja kahvi. Maussa kahvi kuitenkin jää suklaisuuden varjoon.

Tässä kakussa halusin painottaa suklaan sijaan karamellimaista makua, joka tulee tietenkin fariinisokerista. Resepti esittelee uusimman suosikkimakuyhdistelmäni: kinuskin ja kahvin. Kahvin aromi tulee maustemaisena esiin, eikä ole niin vahva, että esimerkiksi lapset sitä vieroksuisivat (ainakaan oman pikkuraatini perusteella). Vaaleasta kakkupohjasta suklaahiput erottuvat hauskasti ja tuovat mieleen perinteiset amerikkalaiset suklaahippukeksit, chocolate chip cookies. Mississippi-kakusta tutut vaahtokarkit muodostavat täytteen, jonka kruunaa ”mokkakinuski”. Yllättävää kyllä, kakku ei ole liian makeaa, sen sijaan se on älyttömän koukuttavaa!!

Fariinisokeri on vapun lähestyessä ajankohtainen, pianhan on taas kotisiman valmistamisen aika. Viimevuotisen Kinuskikissan vappusiman resepti ja muita vappuherkkuja on koottu ruokakaupoissa jaettavaan lehtiseen. Se kannattaa napata mukaan, mikäli osuu eteen.

Fariinisokeria ei tarvitse unohtaa kaapin uumeniin vappujuoman valmistamisen jälkeenkään, vaan sitä voi käyttää rohkeasti leivonnassa. Monissa tapauksissa fariinisokerilla voi korvata valkoisen sokerin ja saada aikaan siirappista lisämakua. Ajankohtaisia fariinisokerista valmistettuja vappureseptejä löytyy Dansukkerin sivulta kuin myös Blogiringin kampanjasivulta.