23.12.2018   Ei kommentteja Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Munaton

Minttusuklaan makuinen konvehtikakku


Usein tahtoo käydä niin, että konvehtirasioissa tietyistä konvehdeista käydään nopeustaistelua ja osa jää syömättä. Tämän kakun täytteeseen voit käyttää syömättä jääneet joulusuklaat. Jos vaadittava suklaamäärä ei täyty konvehdeista, voit laittaa loput tavallista maitosuklaata.

Lisäsin mausteeksi piparminttuaromia. Määrä on sellainen, että täyte sai kiitosta sekä mintun ystäviltä että niiltä, jotka eivät tapaa minttusuklaasta niin välittää. Täytteen joukossa on vielä piilossa minttu-Oreoita, jotka pehmenevät kakun hyytyessä. Valmistaminen onkin suositeltavaa tehdä edellisenä päivänä.

Uuden vuoden konvehtikakku

Pohja:
200 g (mintun makuisia) Oreo-keksejä
50 g voita

Minttusuklaatäyte:
4 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
n. 300 g suklaakonvehteja (tai maitosuklaata) *)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl piparminttuaromia
½ dl vettä
(loput Oreoista)

Kuorrute:
150 g suklaakonvehteja
¾ dl kuohukermaa

Pinnalle:
1 ½ pkt (à 56 g) Daim-suklaata
suklaakonvehteja
kakunkoriste

*) Älä käytä marmeladia sisältäviä konvehteja, sillä ne eivät sula lämmitettäessä.


Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Laita kattilaan 1 dl vispikermaa yhdessä konvehtien kanssa. Kuumenna lieden miedoimmalla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon.

Vatkaa loput kermasta (5 dl) vaahdoksi. Yhdistä suklaaseos tuorejuuston kanssa. Lisää piparminttuaromi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa.

Levitä vuokaan puolet minttusuklaatäytteestä. Painele täytteen joukkoon Oreo-keksejä ja kaada päälle loput täytteestä. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen kuorrutteen valmistamista.

Sulata kuorrutteen konvehdit ja kerma kattilassa samaan tapaan kuin toimit täytteen kanssa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä pari tuntia. Jos käytit täytteessä kokonaisia Oreo-keksejä, on suositeltavaa antaa kakun olla jääkaapissa yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Leikkaa Daim-patukat rouheeksi. Koristele pinta Daim-rouheella, konvehdeilla ja teemaan sopivalla kakunkoristeella.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat