After Eight -konvehdit ovat yksi klassisimpia joulusuklaita. Eipä meilläkään pukki jättänyt koskaan tuomatta tiettyä tutun muotoista pakettia. Sitä kautta minttusuklaa on minulle yksi joulun mauista. Ohuet konvehdit ovat erinomaisia myös kakun koristelussa joko sellaisinaan tai kuten tässä – valkosuklaalla tuunattuna. Täytteen sisältämä suklaa takaa sen, että täyte pysyy muodossaan ilman liivatetta.
Vinkki: Vaihda dominot tarvittaessa gluteenittomiin ja/tai munattomiin suklaakekseihin, joita löytyy ruokakaupoista gluteenittomien tuotteiden hyllystä.
After Eight -kakku
Pohja:
200 g minttudominokeksejä
50 g voita
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl ruokosokeria
n. 280 g tummaa suklaata
16 kpl (n. 130 g) After Eight -suklaakonvehteja
Pinnalle:
12 kpl (n. 100 g) After Eight -suklaakonvehteja
valkosuklaata
Lisäksi:
Iloleipurin juhlavuoka
Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 22,5 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ruokosokeri. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula vaahdon joukkoon.
Paloittele suklaakonvehdit ja lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin kolmeksi tunniksi.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni tylla. Voit käyttää pursottamisessa myös pientä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Koristele suklaakonvehdit kuvioilla tai kirjaimilla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Työnnä täytteeseen pystyyn suklaakoristeita.
eli_naana: tämä kakku on hyvinkin ajaton, sinä sen todistit. 😊 Suklaakonvehteissa voi vallan hyvin lukea ”hyvää kesää”. ☀️🍓🕶
Tein tätä eilisille kutsuille varmaan öö.. Viidettä kertaa tai jotain 😜 Tällä kertaa unohdin ostaa dominoita pohjaa varten. Kotona sattui olemaan piparkakkuja, niin käytin niitä. Sopi myös hyvin tähän kakkuun ja on edelleen jouluinen yhdistelmä (vaikkakin nyt on keskikesä, mutta kukaan ei ihmetellyt 😁).
puudelileipuri: Kyllä voit.
Varmistaisin kokeneemmilta leipureilta, että voinhan tehdä tämän kakun jo vuorokautta ennen juhlia jääkaappiin valmiiksi?
Johannapauliina: vähän kovan puoleinen pohjasta saattaa tulla. Riippuu ehkä myös hieman kekseistä eli käytitkö nimenomaan dominoita vai jotain muita. Joissain on täytettä reilummin, mikä vaikuttaa pohjan rakenteeseen. Myös sillä on merkitystä, miten kovasti seosta painelee vuoan pohjalle. Pätkiksillä voi varmasti korvata After Eight -konvehdit!
Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle muun kakun kanssa mukaan. Olenko siis laittanut liikaa voita/liikaa keksejä siihen? Toinen kysymys, voisikohan after eight:tien sijaan kokeilla esim pätkiksiä? Mitenköhän se mahtaa vaikuttaa kakun koostumuksen…
Kaunis kiitos sinulle, Ms Gates! 🙂
Testattu Juhannuksena mökki-olosuhteissa. Herkkua tuli ja mikä parasta, oli vielä kolmantenakin päivänä erinomaista kun sen verran tuhtia oli ettei koko kakkua jaksanut ekana ja tokana päivänä syödä. Omaan makuun olisi voinut laittaa muutaman after eightin lisää taikinaankin mutta suutuntuma oli tällaisenaan täydellinen. Suosittelut 🙂
Hanna: sekoititko sähkövatkaimella ihan reippaasti?
Tuorejuusto ei sekoittunut kunnolla, vaan siitä jäi pieniä pallokokkareita. Mistähän johtuu? Pitää illalla koemaistaa, että maistuuko nuo palloset sieltä inhottavasti. 😀
Hanna: itse käytän useimmiten Pandan tummaa suklaata.
Hei
Mikä tumma suklaa on hyvä? Valikoima on niin suuri ja makeuseroja niissäkin
Vilja: upea näköinen tuo sinun kakkusi! 🙂
Lisäsin kuvan, hyvää oli kakku, tosi täyteläistä. Kovin isoa palaa tätä ei pysty syömään kerralla.
Vilja: kuulostaa kivalta! Jos ehdit ja muistat, niin nappaahan kuva ja lisää se tuosta Kinuskigalleria-välilehdeltä, niin päästään kurkkaamaan kakkuasi. 🙂
Huomasin nyt tehdessäni ja ohjetta tarkemmin lukiessani, että After Eight tulee täytteeseen paloina ei sulatettuna niin kuin olen jossain ohjeissa nähnyt. Niissä ohjeissa on toki ollut myös liivatetta mukana. Ihan mukavasti minttuiselta maistui täyte näinkin, pistin juuri jääkaappiin hyytymään. After Eightit paloina antaa mukavaa ”suutuntumaa”. Hyvä oli lyös muuntotaulukko erikokoisille vuoille, tein 1,4 kertaisena 26 cm: eem vuokaan. Huomennahan sitä kahvipöydässä sit kuulee vieraiden ”tuomion”. Päälle ajattelin laittaa tuoreita mansikoita, karhunvatukoita (pakkasesta), kermaruusuja ja After Eightiä.
Vilja: kyllä minttua voi olla enemmänkin, jos näin haluaa. En muista, miksi päädyin juuri tähän määrään, näppituntumalta varmaan. Joskus myös paketin koko vaikuttaa siihen, miksi tulee juuri tietty määrä reseptiin. Tumman suklaan tehtävänä on pitää kakku kasassa, joten sitä en lähtisi isosti muuttamaan.
mari-johanna
Vilja: Mitä tarkoitat koko määrällä minttusuklaata,Sitäkö että tummaa suklaata ei tule ollenkaan vai sitä että laittaa koko After paketin?
Kinuskikissa saa toki vastata itse tuohon suklaiden
suhteeseen tarkemmin,mutta tämän kakun tehneenä,niin minttu maistui hyvin.Jos mintun mausta pitää paljon voisi laittaa mielestäni enemmänkin mutta minä en ehkä laittaisi koko määrää. Toisaalta nämähän ovat maku asioita, toivottavasti sait tästä jotain tukea ajatuksille! 🙂
Katselin tuota tumman suklaan ja After Eightin suhdetta. Tuleeko liian minttuista jos laittaa koko määrän After Eightiä tai onko joku muu pointti sille (esim.rakenne) et suhde on tämä? Maistuuko mintulta tuolla määrällä? Huomenna leipoisin, et jos joku ehtii vastata ennen sitä…
Kiitos mari-johanna ja Miukku! 🙂
mari-johanna
Paras kakku ikinä! 🙂 Totesi veljeni jatkoi kakun syömistä eilen meillä joulu pöydässä.
Ja täytyy kyllä sanoa, että tuohon kommenttiin yhtyvät myös muut syöjät! 🙂
Ah, tätä ei kyllä voi vastustaa. Ainekset onkin jo odottamassa, jos nyt ei tule naposteltua etukäteen ;), minttusuklaa on vaan niin hyvää ..
niiiina: Ruokosokeri on tavallista sokeria aromikkaampaa. Tavallisellakin sokerilla tulee toki herkullinen kakku, sokerin määrähän on tässä pieni. 🙂
Tässäpä erittäin potentiaalinen joulupöydänkakku 🙂 mietin vaan, että käykö tavallinen sokeri vai mistä syystä ruokosokeria?
Aamuriemu
Mmmm, voi ihanaa! After Eight on minunkin lapsuudenherkku! Täytyy kyllä tehdä tätä, pian! Kiitos ohjeesta! Olin jo ehtinyt pähkäillä, että mitä suklaata jouluksi hankkisi, kun täällä ei hyviä konvehteja ole. En muistanut After Eight-suklaata, jota täältäkin saa. Kirjoitetaanpa heti ostoslistaan 🙂 !
enniee: Annan sinulle linkin sivulle, josta voit laskea omaan vuokaasi tulevien ainesten määrät:
http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/
Kysy tarvittaessa lisää.
Jos tekee isompaan vuokaan, paljonko aineksia kannattaa lisätä?
Voi, mari-johanna, kuinka herkullisen hauskan tarinan kerroit! Tämän kustannuksella saamme pitää hauskaa vielä monta kertaa. Kyllä tuli lukiessa, ja nauraessa, niin hyvälle tuulelle, kiitos! 🙂
Tämmöisiä karkkien kätkemisiä muistan meidänkin perheestä, muutenkin kuin jouluna. Kun tapasin vaihdellen piilottaa eri paikkoihin, niin monesti jouduin itsekin omia kätköjäni etsimään. Ja kun äiti sitten aina joskus ykskaks jostain karkkeja taikoi, niin lapset tietenkin tajusivat, että kätköpaikkoja täytyy kotona olla.
On jäänyt mieleen, miten kerrankin yllätin pienen Kinuskikissan kontallaan pää syvällä kaapin sisällä. Kaapista kuului kysymys: ”Äiti, missä sinä oikein niitä hyviäsi säilytät?”
Terveisiä teidän teinipojille! Ovat ymmärtäneet jo pienestä pitäen hyvän päälle. 🙂
Ihana tarina mari-johannalla! Noiden muistojen ääreen on hyvä palata aattona kakun äärellä. Hienoa myös kuulla Eerialta tuo erityisruokavaliovinkki. Tulee varmasti tarpeeseen monelle.
mari-johanna
Voi Kinuskikissa, olet ihan mahdoton! After eight kakku,tämä on pakko tehdä aattona!
NAM! 🙂
Minä mieheni kanssa olemme ihan After eight suklaan lumoissa ja jouluisin pitää pari pakettia olla aina kaapissa. Muistan kuinka vuosia sitten meillä oli vasta kaksi lasta 3 ja 1 vuotiaan pojat joille ei oltu vielä edes karkin/suklaan hyvyyttä esitelty. Sinäkin jouluna pari pakettia oli kätköissä olohuoneen senkissä. Istuimme rauhassa aamuteellä pojat olivat jo puuroa syöneet ja lähteneet leikkimään. Ykskaks meille tuli tunne että miksi meillä on niin luonnottoman hiljaista….. Syy selvisi olohuoneeseen kurkistaessa, pojat olivat löytäneet kätkömme ja ahmivat After eight:ä kaksin käsin keskittyneenä suu ja kädet suklaassa. … 🙂 sen jälkeen kätkimme herkun yläkaappiin !
Joka joulu muistelee tätä edelleen hymyssä suin ja nyt jo teinit pojat haluavat kuulla tarinan yhä uudelleen! Siis tätä aattona,kiitos! 🙂
Kaffeelle
Tämän tulen varmasti joskus kokeilemaan, After Eight on herkkua 😛 VINKKI niille, jotka haluavat kakusta laktoosittoman: 200g After Eightit ovat laktoosittomia (mahdollisesti myös maidottomia), mutta 400g:n pakkaus sisältää mm. maitojauhetta. Eli pienempi pakkaus niille, jotka eivät laktoosia siedä tai haluavat huomioida rajoitteiset vieraansa 😉 Näin ainakin ollut aiempina vuosina. Toki dominot täytyy vaihtaa toisiin kekseihin ja muiden tuotteiden kohdalla valita se LA versio 🙂
Olen aina iloinen liivatteettomista juustokakkuresepteistä, joten kaunis kiitos Kinuskikissalle! Tässä on nyt yhdistetty sellaiset herkut keskenään, että pikkujoulupöytään päätyy ehdottomasti. 🙂