minttusuklaakakku

After Eight -konvehdit ovat yksi klassisimpia joulusuklaita. Eipä meilläkään pukki jättänyt koskaan tuomatta tiettyä tutun muotoista pakettia. Sitä kautta minttusuklaa on minulle yksi joulun mauista. Ohuet konvehdit ovat erinomaisia myös kakun koristelussa joko sellaisinaan tai kuten tässä – valkosuklaalla tuunattuna. Täytteen sisältämä suklaa takaa sen, että täyte pysyy muodossaan ilman liivatetta.

Vinkki: Vaihda dominot tarvittaessa gluteenittomiin ja/tai munattomiin suklaakekseihin, joita löytyy ruokakaupoista gluteenittomien tuotteiden hyllystä.

After Eight -kakku

Pohja:
200 g minttudominokeksejä
50 g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl ruokosokeria
n. 280 g tummaa suklaata
16 kpl (n. 130 g) After Eight -suklaakonvehteja

Pinnalle:
12 kpl (n. 100 g) After Eight -suklaakonvehteja
valkosuklaata

Lisäksi:
Iloleipurin juhlavuoka


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 22,5 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

minttusuklaakakku-vaihe

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ruokosokeri. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula vaahdon joukkoon.

minttusuklaakakku-vaihe-2

Paloittele suklaakonvehdit ja lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin kolmeksi tunniksi.

minttusuklaakakku-vaihe-3 minttusuklaakakku-vaihe-4

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula pursotuspussiin, jossa on pieni tylla. Voit käyttää pursottamisessa myös pientä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Koristele suklaakonvehdit kuvioilla tai kirjaimilla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

minttusuklaakakku-vaihe-5

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Työnnä täytteeseen pystyyn suklaakoristeita.

minttusuklaakakku-vaihe-6

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small