28.9.2013
Kaupallinen yhteistyö Blå Bandin kanssa
piirakkavuoka (27 cm)
piirakkavuoka (27 cm)
Voitele iso piirakkavuoka (halkaisija 27 cm).
POHJA. Hienonna tortilla chipsit monitoimikoneessa.
Yhdistä tortillamurska vehnäjauhojen ja juustoraasteen kanssa. Sekoita joukkoon voi sormin nyppimällä.
Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Kypsennä jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa kuutioitu paprika hetkiseksi pehmenemään.
Kaada pannulle vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon pata-ainekset.
Lisää sitten loput täyteaineet.
Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta, kun se on saanut hieman väriä.
PINNALLE. Ripottele ennen tarjoilua piirakan pinnalle chipsejä ja oreganon oksia.
minä hiukan muunsin ohjetta, mutta periaate sama..pohjaan en laitanut natsoja =) mutta ostin chili-jalopeno juustoraastetta jota laitoin pohjaan ja täytteeseen sekä loput vielä piirakan päälle…sitten kun ei ollut tuota ranskankermaa niin ostin chili-paprika tuorejuuston…jätin punaisen paprikan pois…toivon että saaja tykkää =D vien sen huomenna – kerron sitten hänen mielipiteensä kun tiedän =)
Saas nähä millaista mun piirakasta tulee 😀 Ostin vahingossa chili-paprikaranskankermaa tilalle chili-paprikatuorejuustoa =/ Toivottavasti on silti hyvää…
Tein tätä samalla kun valmistin kaksi muutakin ruokaa ja katsoin väärästä kohtaa pohjan vesimäärän… pistin 2rkl sijaan 3dl 😀 Ajattelin että pitäisikö pohja heittää menemään ja tehdä uusi, mutta koska pohjassa ei ollut mitään turvottavaa ainetta niin päätin kokeilla miten tämmöinen ”pieni” mittausvirhe vaikuttaa 🙂 maistoin piirakkaa 10min sen jälkeen kun otin sen uunista ja pohja oli vielä vähän kostea, mutta kun maistoin uudelleen noin tunnin kulutta niin pohja oli jo ihan kuivaa ja kiinteää ja makukin oli todella hyvä. Eli aina ei vähän isommatkaan mittausvirheet haittaa 🙂
riitta: kiva kuulla! 🙂
Sokeriharakka: toivottavasti maistui. 🙂 Pakastuskin onnistuu!
Meni kuin kuumille kiville! Tein ilman mexicon pata -sekoitusta. Ja todella hyvää tuli 🙂
Ei malta odottaa että pääsee maistamaan huomenna! Leivoin tällaisen vierasvaraksi kun kuulosti juuri passelilta tähän ”tilaisuuteen” 🙂 Onnistui kyllä hyvin näillä ohjeilla ja tuoksu oli huumaava! Tehosekoitinta ei ole niin nuijin perunanuijalla kulhossa sipsit 😀 Saa nähdä kuinka rapsakkaita sattumia pohjaan jäi…
Tuli mieleen että pystyyköhän tätä pakastamaan?
Vanillacherry: kiva kuulla! 🙂
Kiitos, juuri tällaista uutta, helppoa ja ruokaisaa piirakkaa onkin kaivattu kiireiseen arkeen iltapalaksi tai päivälliseksi salaatin kanssa! 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nalle: kuulostaa kyllä hyvältä! Itse tykkään kovasti tuosta maustetusta juustoraasteesta, jostain kumman syystä sitä ei vielä löydy yhdestäkään piirakkareseptistäni. Taidankin kokeilla pian. 🙂