Tämän reseptin inspiraatio näkyy jo nimestä. Metsä on mieluisin rauhoittumispaikkani ja arvostan sitä, että se on helposti saatavilla kodin läheisyydessä. Näin alkukesästä metsässä riittää ihmeteltävää. Joka kerta on uudet tuoksut ja äänet ja metsä lumoaa vihreydellään.
Metsä tarjoaa monenlaisia raaka-aineita ja yksi ensimmäisistä poimittavista antimista löytyy kuusenoksilta. Kuusenkerkkiä kannattaa maistella ihan sellaisenaankin suoraan puusta. Niiden maku on raikas ja muistuttaa ketunleipiä. Ne ovat parhaimmillaan pieninä ja pehmeinä. Huomaathan, että kuusenkerkkien poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa.
Kerkkä maustaa ruokia ja leivonnaisia yrtin tapaan. Näihin pororulliin tein niistä tuorejuustotäytteen. Kerkkiä voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Suomalaista metsää edustaa myös kotoinen leivinpaperimme. Senkin raaka-aineena on uusiutuva, Suomen metsissä kasvava puu. Huolehdit kierrätyksestä loppuun asti, kun hävität paperin käytön jälkeen biojätteen mukana.