Kesälomareissun yhteydessä nautitulla hotellin aamupalalla oli tarjolla mielettömän ihanan makuista marjapiirakkaa. Yritin arvailla, mitä se oli syönyt ja päädyin tähän lopputulokseen. Ei ehkä ihan sama resepti, mutta kovin suosittu tästä tuli koko perheen keskuudessa. Pellin kokoisena siitä riittää seuraavaksi päiväksikin ja tämän kaltainen piirakka onkin jopa vielä makoisampaa saatuaan mehevöityä yön yli.
Halusin täytteeksi marjasekoituksen – voit tehdä mielesi mukaan oman ”cocktailin”. Vadelmia täydentää mansikoiden makeus ja herukoiden kirpeys. Jos täytteen tekee happamista marjoista, esimerkiksi yksinomaan herukoista tai puolukoista, voi kermaviilin vaihtaa maustettuun rahkaan ja lisätä tarvittaessa vielä sokeria.
Layenne90: mietin vaan, että jos vuokasi koko on pienempi kuin tässä, niin taikina voi hyvinkin käyttäytyä vähän eri tavalla. Muuta en kyllä oikein keksi. Tuosta galleria-välilehdeltä näkyy, miltä mari-johannan versio on näyttänyt.
Voi kiitos paljon, ihanaa kuulla, että olet pitkän linjan ”kinuskilainen”. 🙂 Kirjaa ei ole näillä näkymin tulossa, blogi ja some tuntuu vievän ajan nyt niin tehokkaasti. Ehkä sitten, kun lapset ovat vähän isompia. 🙂