15.04.2019   Ei kommentteja Kategoria: Juomat,  Vappu,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Maustesima


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Vuosi sitten järjestin simakyselyn, jossa pyysin toiveita uudenlaisista simamauista. Yksi vahva suosikki oli inkivääri. Itseäni kutkutti maustaa simaa myös muilla mausteilla ja niinpä syntyi yhdistelmä inkivääriä, kanelia, kardemummaa ja tietenkin simaan perinteisesti kuuluvaa sitruunaa. Siman tuttu maku ei ole kaukana, mutta lopputulos on kuitenkin hieman aromikkaampi.

Siman valmistukseen on hyvä varata viikko, huoneenlämmössä sima valmistuu hieman nopeammin. Tänä vuonna siman valmistus kannattaa siis ottaa ohjelmaan heti pääsiäisen jälkeen!

4 litraa

Ainekset:
10 g (kuorittuna) tuoretta inkivääriä
2 + 2 litraa vettä
2 kanelitankoa
2 tl kardemumman siemeniä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
1 luomusitruuna

Pulloihin:

Dansukker Taloussokeria
rusinoita


Kuori inkivääri ja leikkaa 10 g:n pala ohuiksi viipaleiksi.

Laita isoon kattilaan (vetoisuus 5 litraa) 2 litraa vettä, inkivääriviipaleet, kanelitangot ja kardemumman siemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä (2 litraa) kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Pese sitruuna. Kuori sitruunan keltainen pintaosa kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi sitruuna ja poista siemenet.

Lisää sitruunaviipaleet ja -kuoret kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria ja rusinoita.

Poimi sitruuna- ja inkivääriviipaleet sekä kanelitangot simasta. Kaada sima siivilän läpi pulloihin.

Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä, huoneenlämmössä kolmisen päivää. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 1 vrk tai yli

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
14 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat