Mausteet kuuluvat jouluun, mikseivät siis myös jouluiseen kakkupohjaan. On makuasia, antaako mausteiselle ja mehevälle pohjalle pääroolin ja valitsee täytteeksi jotain neutraalimpaa (kuten vaniljaa tai valkosuklaata). Toinen vaihtoehto on vahva maku myös täytteessä, esimerkiksi puolukka tai karpalo sopivat raikkaudessaan hyvin.
Ei ole haitaksi, vaikka pohja jää 55 minuutin paistoajalla keskeltä aavistuksen verran kostean oloiseksi. Tämä tuo kakkuun mehevyyttä!
Huoneenlämpöisten raaka-aineiden käyttö on suositeltavaa. Tämä auttaa myös kakun tasaisempaan kohoamiseen (lukaise myös pyyhevinkki).
Samuel: nämä on taas niitä makuasioita, mutta itse ajattelisin, että jotain kirpsakkuuta ja raikkautta toffeetäyte ja -kuorrute rinnalleen vaatisi. Puolukka tai vadelma sopisi ainakin hyvin – joko erillisenä täytteenä esim. toiseen väliin tai sitten marjoja voisi upottaa/ripotella omar-täytteen päälle. Tai ohut kerros marjasurvosta täytevaahdon alle sopisi myös. 🙂