Kesä alkaa ensimmäisestä raparperipiirakasta, kuten raparperiansan kohdalla SannaPo:n kanssa todettiin. 🙂 Tämän piiraan suloisena makuyhdistelmänä on karamellisoidut raparperit, jotka kuorrutetaan valkosuklaasta ja mascarponesta valmistetulla vaahdolla. Reseptin innoituksesta on kiittäminen siskoa, jonka jälkiruoat vievät kielen mennessään koko perheeltä. Viime juhannuksena tarjotut paistetut raparperit valkosuklaisella mascarponevaahdolla oli täydellinen makuelämys. Tiesin heti, että haluan tehdä näistä mauista jonkin suussa sulavan leivonnaisen. Reseptin sisko oli napannut Divaani-lehdestä, Pipsa Hurmerinnasta kertovassa reseptijutusta. Muuntelin reseptiä hieman, mutta halusin säilyttää sen mahdollisimman yksinkertaisena ja helposti lähestyttävänä.