30.09.2012   24 kommenttia Kategoria: Syksy,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Marjastajan onnittelukakku


Tämän kakun suunnittelin marjastusta harrastavalle, 5-kymppisiä juhlivalle Tiinalle. Aihe ja kakun maut olivat nopeasti selvillä. Enemmän pohdintaa aiheutui siitä, minkälaisen muodon nimikoriste ottaisi. Kiilteellä kuorrutettu pinta on haasteellinen, koska marsipaani ja sokerimassa sulavat sen päällä nopeasti ja kakku oli toimitettava jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Vaihtoehtoisiksi raaka-aineiksi jäivät suklaa ja Candy meltsit. Valmista suklaamuottia ei tarkoitukseen löytynyt, joten tein kyltin pursottamalla. Varmuuden vuoksi luovutin koristeen erikseen – vasta hetki ennen h-hetkeä kakun päälle laitettavaksi. Tästä syystä sitä ei näy kuvassa valmiin kakun päällä.

Mustikka-puolukkakakku

Pohja:
1 suklaakakkupohja

Kostutus:
2 dl vadelmakivennäisvettä

Täytevaahto:
4 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)

Mustikkatäyte:
½ täytevaahdosta
2 ½ dl mustikoita
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Puolukkatäyte:
½ täytevaahdosta
2 dl puolukoita
1 dl sokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Pursotukset:
4 dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
ruskeaa pastaväriä
kaakaojauhetta
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Päälle:
n. 5 dl mustikoita (ja hieman puolukoita)
1 dl hyytelösokeria
1 dl vettä

Koristeet:
sokerimassaa
ruskeaa pastaväriä
punaisia ja valkoisia Candy melts -nappeja


Valmista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Voit muotoilla pohjalevyjä siten, että halkaisija pienenee alemmissa levyissä. Näin saat valmiiseen kakkuun korimaista pyöreyttä.

Vatkaa täytevaahdon kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Jaa vaahto kahteen osaan.

Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen mustikkatäytteen ja toiseen puolukkatäytteen ainekset.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta kivennäisvedellä.

Levitä päälle mustikkatäyte. Nosta päälle seuraava pohjalevy, kostuta ja levitä puolukkatäyte. Laita kanneksi viimeinen pohjakerros ja kostuta.

Mittaa kulhoon Flora Vispi ja sokeri. Ennen varsinaista vaahdotusta sekoita vatkaimella joukkoon ruskeaa pastaväriä, kunnes väri on vaaleanruskea. Lisää kaakaojauhetta sen verran, että maku on suklainen. Vatkaa sitten vaahdoksi ja sihtaa vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

Laita suklaakerma pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 6 mm). Pursota ensin kakun päällisen ympärille muutama päällekkäinen rengas, jotta reunat nousevat hieman kakun pintaa korkeammiksi.

Peitä sitten reunat pursotusmalliston ohjetta noudattaen koripunospursotuksella. Vinkki: Levitä reunoille ensin ohut kerros suklaakermaa. Näin pursotuksen lomaan jäävät pienet raot eivät pistä silmään. Nosta kakku jääkaappiin noin tunnin ajaksi, jotta pursotukset jähmettyvät.

Laita kakun päälle keoksi mustikoita ja puolukoita. Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi marjojen päälle.

Koristeet

Korin kahvat on tehty sokerimassasta, joka on värjätty ruskeaksi pastavärillä. Yhtä kahvaa varten rullaa alustaa vasten kaksi pitkää pötköä ja kieritä ne keskenään yhdeksi palmikoksi. Aseta leivinpaperin päälle kuivumaan puolikaaren muotoon. Tee kahvojen päistä riittävät pitkät, koska ne upotetaan kakkuun noin 3 cm matkalta. Muotoile päät teräviksi, jotta ne painuvat helpommin kakun sisään. Anna kahvojen kovettua huoneenlämmössä useita päiviä, mieluiten vajaan viikon, jotta ne ehtivät kuivua sisusta myöten.

Vinkki: Leivontatarvikekaupoista saa muotoilumassaa, joka kovettuu sokerimassaakin paremmin. Se sopii lujaa kestävyyttä tai nopeaa kuivumista vaativiin koristeisiin.

Sulata nimi/ikäkoristetta varten punaiset Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Pursota kyltin reunat ensin leivinpaperin toiselle puolelle piirrettyjen ääriviivojen mukaan. Peitä sen jälkeen keskiosa. Kun pinta on jähmettynyt pursota valkoiset osat. Punaiseen pursotukseen käy pieni pakastuspussi, jonka kulma leikataan auki. Tarkemmat pursotukset kannattaa tehdä pursotupussilla ja tyllalla (koko 1-2 mm). Laita koriste jääkaappiin ja irrota sitten varovasti leivinpaperista. Nosta paikoilleen hetki ennen tarjoilua.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat