15.07.2019   12 kommenttia Kategoria: Kesä,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Marjaisa seeprapiirakka


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Seepra on pitkästä aikaa täällä – nyt raikkaampana kuin koskaan! Seeprakakuista tuttu tekniikka toimii myös piirakan täytteenä. Marjoja on runsaasti mukana, mikä tekee tästä todella kesäisen makuisen ja värit suorastaan hehkuvat. Piirakka tykkää tekeytyä jääkaapissa yön yli – valmista siis huoletta jo etukäteen.

Pohja on tehty helpon kaavan mukaan hyödyntämällä valmista granolaa, joka itsessään pitää sisällään monet hyvät maut. Rakenne muistuttaa kaurapaistosta – sopivasti rapeutta ja sitkeyttä.

Vinkit:

  • Mikä seepra? Seeprakakku tuli tunnetuksi vuonna 2015 julkaistusta salmiakkiseepran ohjeesta. Sen jälkeen seepra on yleistynyt tarkoittamaan vastaavalla tekniikalla valmistettuja leivonnaisia, joiden raidoitus muodostuu kahdesta eri värisestä täytteestä. Kun täytteet kaadetaan vuoan keskelle vuorotellen, syntyy kakkupaloihin seepran raitoja muistuttava kuvio. Tekniikka toimii vain silloin, kun täytteiden koostumus on tietynlainen. Katso täältä kaikki Kinuskikissan seepra-muunnelmat!
  • Voit tehdä piirakkaan seepran raidat myös muista marjoista. Hedelmäsosekin käy, kunhan sen koostumus vastaa soseutettua marjaa. Valitse raaka-aine sen mukaan, että saat kontrastia täytteiden väreihin. Myös pakastemarjat käyvät hyvin, eikä niitä tarvitse valuttaa.

Mustikka-vadelmaseepra

  • Pohja:
  • 125 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 4 ½ dl (n. 275 g) Myllyn Paras OATGOODS granolaa (auringonkukansiemen-mansikka)
  • Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 300 g suomalaisia vadelmia
  • 300 g metsämustikoita
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g valkosuklaata
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 dl vettä


  • Sulata voi kattilassa tai mikroaaltouunissa. Lisää fariinisokeri ja granola. Laita seos pariksikymmeneksi minuutiksi jääkaappiin tai jäähdytä huoneenlämmössä, kunnes rasva jähmettyy ja saat tasaisen ”taikinan”. Painele sitten piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja mustikat huolellisesti mahdollisimman sileäksi soseeksi. Pidä soseet erillään.
  • Vatkaa vispikerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W). Yhdistä suklaasula vaniljatuorejuuston ja sokerin kanssa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivatevesi valkosuklaaseokseen ja sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita toiseen vadelmasose ja toiseen mustikkasose.
  • Kaada täytteitä vuorotellen vuoan keskelle. Levitessään ne muodostavat rengaskuvion. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
16 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat